Πολύ πιθανή η ίδρυση κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Τουλάχιστον ένα ακόμη hot spot φιλοξενίας μεταναστών προγραμματίζει το υπουργείο προστασίας του πολίτη να δημιουργήσει στη Δυτ.Θεσσαλία, μέχρι τις αρχές της άνο Τουλάχιστον ένα ακόμη hot spot φιλοξενίας μεταναστών προγραμματίζει το υπουργείο προστασίας του πολίτη να δημιουργήσει στη Δυτ.Θεσσαλία, μέχρι τις αρχές της άνο Rating: 0

Πολύ πιθανή η ίδρυση κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στα Τρίκαλα

Πολύ πιθανή η ίδρυση κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στα Τρίκαλα

Τουλάχιστον ένα ακόμη hot spot φιλοξενίας μεταναστών προγραμματίζει το υπουργείο προστασίας του πολίτη να δημιουργήσει στη Δυτ.Θεσσαλία, μέχρι τις αρχές της άνοιξης του 2020, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει εξαντλήσει το όριο του 1% που έχει θέσει η κυβέρνηση, ως κριτήριο για τη διανομή τους ανά την επικράτεια.

Αναζητούνται χώροι στο νομό Καρδίτσας και Τρικάλων(ο νομός Λάρισας κρίνεται κορεσμένος) με τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης, αφού προς το παρόν απαιτείται και η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

Πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή για την περιοχή μας, είναι η εγκατάσταση του κέντρου φιλοξενίας στο πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο του Φλαμουλίου η κάποιο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο όπως αυτό στο Μουργκάνι. 

Η δεύτερη περίπτωση, προσκρούει στο ότι η περιοχή της Καλαμπάκας είναι τουριστική και πολύ κοντά είναι οι ιεροί βράχοι των Μετεώρων. 

Στα μείον επίσης προσμετράται και η αρνητική στάση της Δημοτικής αρχής παρ`ότι μέχρι πρότινος εθεωρείτο προοδευτικής κατεύθυνσης.

Όλος αυτός ο προγραμματισμός βέβαια της κυβέρνησης, ισχύει με τις ροές μεταναστών στα νησιά του Αν.Αιγαίου να παραμείνουν σταθερές. 

Σε διαφορετική περίπτωση τα υπάρχοντα δεδομένα θα ανατραπούν και το ανώτατο πλαφόν του 1% θα αναθεωρηθεί, με τις μετεγκαταστάσεις για την αποσυμφόρηση νησιών να γίνονται υποχρεωτικές και παρά τη θέληση των τοπικών κοινωνιών.


Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή