Πουτίγκα μήκους 100 μέτρων ετοιμάζουν στην Καρδίτσα Reviewed by Momizat on . Πρόκειται για εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, με το τοπικό Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα Πρόκειται για εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, με το τοπικό Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα Rating: 0

Πουτίγκα μήκους 100 μέτρων ετοιμάζουν στην Καρδίτσα

Πουτίγκα μήκους 100 μέτρων ετοιμάζουν στην Καρδίτσα

Πρόκειται για εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, με το τοπικό Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί στο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Παυσιλιπούπολης.

Όπως δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο πρόεδρος των ζαχαροπλαστών, Γιάννης Κουφόπουλος, για την παρασκευή της γιγάντιας πουτίγκας θα χρειαστούν 6.000 αυγά, 500 κιλά αλεύρι, 500 κιλά ζάχαρη, 300 κιλά γάλα και μπαχαρικά, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή 120 ζαχαροπλάστες.

 «Η πουτίγκα ή κοφτή, όπως λέγεται στην Καρδίτσα, είναι τοπικό γλύκισμα και θέλουμε να το αναδείξουμε σε όλη τη χώρα» σημείωσε ο κ. Κουφόπουλος.  Μετά την παρασκευή του, το γλυκό θα κοπεί σε 5.000 μερίδες και θα μοιραστεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Σχόλια (1)

  • Ομορφαινει...δεν παχαινει!!!

    Δε φτιαχνουμε κι εμείς εδώ στα Τρίκαλα κανένα μεγάλο καζανι πατσα να μοιρασουμε στο Μύλο Ματσοπουλου να σπασουμε κάτι ψιλομυτες από το σκόρδο και γιατί όχι και κανένα ρεκόρ Γκίνες;

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή