"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Που ποντάρει η Ν.Δ. Τρικάλων να κερδίσει και… δεύτερη έδρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΝΔ
Στην μάχη μεταξύ των υποψηφίων και στα «βαριά ονόματα» του ψηφοδελτίου στηρίζει όλες τις ελπίδες της η τοπική Ν.Δ., να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει. Στόχος της Ν.Δ. είναι πρώτον να περάσει το ποσοστό του 25% που της εξασφαλίζει τη μια έδρα από την πρώτη κατανομή και δεύτερον να καταφέρει να κρατήσει το ποσοστό των ευρωεκλογών 28,57% ή και να το αυξήσει έτσι ώστε αυτό να είναι το μεγαλύτερο σε επίπεδο Θεσσαλίας ώστε να κερδίσει άλλη μια έδρα στη δεύτερη κατανομή.

Αυτό βέβαια θα ήταν το ιδεατό, κατά πόσο όμως είναι εφικτό; Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος στα Τρίκαλα σίγουρα δεν είναι απίθανο, αφού πιστεύουν πως ο νομός είναι παραδοσιακά δεξιός και από την άλλη πλευρά θεωρούν αδύναμο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό εκτιμούν πως ρόλο έπαιξε και η κάθοδος του Γιώργου Παπανδρέου που λειτούργησε ως ανάχωμα από την μια πλευρά, αλλά και η μη συμμετοχή κυρίως του Γιώργου Οικονόμου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα τους έκοβε πολλούς ψήφους, από την άλλη.

Το σημείο όμως που επικεντρώνουν σχεδόν όλες τις δυνάμεις τους στη ΝΟΔΕ, είναι οι ψήφοι της «Χρυσής Αυγής», όπου μάλιστα οι υποψήφιοι βουλευτές μπαίνουν κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια, μιας και το ποσοστό της στις εκλογές του Ιουνίου το 2012 έφτασε το 4,90%.

Να θυμίσουμε πως στις εκλογές του Μαΐου του 2012 η Ν.Δ. στο νομό είχε πάρει 25,23% ενώ στις εκλογές του Ιουνίου 33,47%!!!

Δεν θα πρέπει από τις εκτιμήσεις να παραβλέψει κανείς και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου είχαμε το συντριπτικό ποσοστό Μιχαλάκη με 53, 17, τους μπλε δημάρχους Πύλης και Φαρκαδόνας, αλλά και τη νίκη Παπαστεργίου που φαίνεται ξέχασε μέσα σε λίγους μήνες το… ανεξάρτητο της Δημοτικής Αρχής και φόρεσε τον μπλε μανδύα…

Χρήστος Κοντός
ENEΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης