Πού θα οδηγήσουν τα τιμολόγια; Reviewed by Momizat on . Σε μέγα θέμα εξελίσσεται η υπόθεση με τα "ύποπτα" τιμολόγια ύψους 125.000 ευρώ της προηγούμενης δημοτικής αρχής προς τρικαλινό επιχειρηματία. Η Οικονομική Επιτρ Σε μέγα θέμα εξελίσσεται η υπόθεση με τα "ύποπτα" τιμολόγια ύψους 125.000 ευρώ της προηγούμενης δημοτικής αρχής προς τρικαλινό επιχειρηματία. Η Οικονομική Επιτρ Rating: 0

Πού θα οδηγήσουν τα τιμολόγια;

Πού θα οδηγήσουν τα τιμολόγια;

Σε μέγα θέμα εξελίσσεται η υπόθεση με τα “ύποπτα” τιμολόγια ύψους 125.000 ευρώ της προηγούμενης δημοτικής αρχής προς τρικαλινό επιχειρηματία. Η Οικονομική Επιτροπή εξέτασε τα τιμολόγια, παρόντος και του τέως Δημάρχου και νυν βουλευτή, Μ. Ταμήλου. Διαπιστώθηκαν κάποιες “αποκλίσεις” από τη νομιμότητα. Αυτές οι αποκλίσεις, όμως, είναι θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου, να τις δει ενδελεχέστερα και να αποφασίσει, τι θα κάνει. Επειδή, όμως, το θέμα είναι σοβαρό, διότι οι παραλείψεις που διαπιστώθηκαν, ίσως αφορούν και σε νομική αντιμετώπιση, η προσφυγή στη τη Δικαιοσύνη μάλλον θα προταθεί, προκειμένου να βρεθεί άκρη. Διότι τα τιμολόγια, αν δεν είναι σωστά και νόμιμα, υπάρχει ζήτημα ευθυνών. Πάντως, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, υπήρξε ένταση. Οχι μόνο ανάμεσα στον Μ. Ταμήλο και τη δημοτική αρχή, αλλά και ανάμεσα στους Δ. Παζαΐτη – Μ. Ταμήλο με τον σύμβουλο της ίδιας ομάδας, τον Κ. Πατέρα, ο οποίος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Με άλλα λόγια, είναι πιθανό, το θέμα των τιμολογίων να έχει και εξελίξεις ως προς τις υποψηφιότητες στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές – σε διάφορα επίπεδα.

Λίγη ώρα μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Μ. Ταμήλος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μάλιστα για πρώτη φορά δημοσίως κατονομάζει την επιχείρηση. Σε αυτή υποστηρίζει ότι δεν αποδείχτηκε κάτι μεμπτόν για τον ίδιο και ότι επιχειρείται συντήρηση του θέματος. Η δήλωση είναι η εξής:

tam“Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να “συντηρήσει” ένα ανύπαρκτο θέμα που αφορά τιμολόγια της επιχείρησης Μιχαλίτσης Σωτ. και ΣΊΑ Ο.Ε., για την περίοδο 2008-2010, έπεσε στο κενό.

Κατά την λαϊκή ρήση ” άνθρακες ο θησαυρός” και η ομολογία των μελών της οικονομικής επιτροπής ότι δεν διαπιστώθηκαν ευθύνες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είναι σαφής .
Και ενώ το θέμα πρέπει να τεθεί στο αρχείο, αφού δεν διαπιστώθηκε καμία παράνομη ενέργεια, επιχειρείται να συντηρηθεί το θέμα , θέτοντας σε αμφισβήτηση υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου, που ήταν και παραμένουν ακόμη και σήμερα αρμόδιοι για προμήθειες και έργα .
Η Δημοτική Αρχή, δια του αντιδημάρχου κ. Στουρνάρα , επιλέγει να αμφισβητεί την εντιμότητα και την επιστημονική κατάρτιση δεκάδων υπαλλήλων, που υπηρετούν τον Δήμο Τρικκαίων πάνω από είκοσι χρόνια, με προφανή σκοπό την πολιτική σκοπιμότητα ενόψει δημοτικών εκλογών.

Αντί να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και τις γνώσεις των δημοτικών υπαλλήλων, αντί να εμπιστευθούμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας για να ξεπεράσουμε ενωμένοι την μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η τοπική αυτοδιοίκηση, “τρώμε τις σάρκες μας”.

Ο Δήμαρχος έχει την πολιτική ευθύνη να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια που περιθωριοποιεί τους δημοτικούς υπαλλήλους και να επαναφέρει την ηρεμία και την εμπιστοσύνη στο εσωτερικό του Δήμου μας.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι αυτοί οι δημοτικοί υπάλληλοι έφεραν τον Δήμο Τρικκαίων στην πρωτοπορία των δήμων της χώρας και αυτοί θα μας δώσουν και άλλες επιτυχίες στο μέλλον”.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή