Πού και πώς θα πωλούνται κεριά – κάρβουνα στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Στα 70 ευρώ ορίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων, η τιμή διάθεσης των θέσεων για πώληση κεριών στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Οι θέσεις είνα Στα 70 ευρώ ορίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων, η τιμή διάθεσης των θέσεων για πώληση κεριών στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Οι θέσεις είνα Rating: 0

Πού και πώς θα πωλούνται κεριά – κάρβουνα στα Τρίκαλα

Πού και πώς θα πωλούνται κεριά – κάρβουνα στα Τρίκαλα

Στα 70 ευρώ ορίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων, η τιμή διάθεσης των θέσεων για πώληση κεριών στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Οι θέσεις είναι οκτώ, στον γνωστό – από…αιώνες – χώρο στην κεντρική πλατεία, πίσω από την πιάτσα ταξί. Χώρος που, ευτυχώς, με πρωτοβουλία του Θεοδ. Σπανού, έγινε λιγότερο παζαρίσιος και μεταμορφώθηκε σε πιο φυσιολογικό, με την τοποθέτηση ξύλινων περιπτέρων. Οι θέσεις θα διατεθούν μετά από δημόσια κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Απριλίου, στο Δημαρχείο, στις 12 το μεσημέρι. Οσοι κερδίσουν, θα πρέπει να τηρούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και θα είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του χώρου, αλλά και για τη στερεότητα, ομοιομορφία και ασφάλεια των περιπτέρων.

Οσον αφορά την πώληση κάρβουνου, αυτή επίσης θα γίνει με δημόσια κλήρωση, την ίδια ημέρα και ώρα με αυτή για τα κεριά. Οι οκτώ θέσεις που διατίθενται, αντί 250 ευρώ, είναι οι εξής:

– μία παραπλεύρως του πάρκου Ματσόπουλου (εννοεί στην είσοδο του πάρκου)
– μία στην πλατεία Βουβής

– μία στην Ασκληπιού 88 (μπροστά από τη βρυσούλα)

– μία στη γωνία των οδών Μακεδονίας και Π. Καστρακίδου (πριν το γήπεδο)

– μία επί της Β. Τσιτσάνη (μπροστά από την είσοδο του πάρκινγκ στο πρ. στρατόπεδο Παπαστάθη)

– μία θέση στο τρίγωνο μπροστά από την είσοδο του παλιού Νοσοκομείου

– μία στην πλατεία Αγρότισσας

– μία στον Πύργο, κοντά σε περίπτερο

Είναι προφανές ότι κάθε άλλη πώληση κεριών ή κάρβουνων, δεν θα έχει την άδεια του Δήμου, αλλά με την απίθανη κατάργηση της δημοτικής Αστυνομίας, είναι ερώτημα, πώς θα ελεγχθεί αυτό. Εκτός κι αν και πάλι η ΕΛ.ΑΣ επιφορτιστεί με μια τέτοια διαδικασία.

Η σχετική απόφαση της Επιτροπής καθορίζει τους δικαιούχους να λάβουν μέρος στην κλήρωση. Το αποτέλεσμά της, πάντως, θα κριθεί και θα εγκριθεί από την ίδια Επιτροπή.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας