Πού πάμε με τη νέα ΚΑΠ; Reviewed by Momizat on . Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής αναμενόταν η σημερινή ημερίδα με θέμα «Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-202 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής αναμενόταν η σημερινή ημερίδα με θέμα «Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-202 Rating: 0

Πού πάμε με τη νέα ΚΑΠ;

Πού πάμε με τη νέα ΚΑΠ;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής αναμενόταν η σημερινή ημερίδα με θέμα «Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020», που διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ σε αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Gallery Art Hotel, στα Τρίκαλα. Ομως η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη.

Η ημερίδα διεξήχθη στο πλαίσιο του Προγράμματος «Προωθώντας Στόχους της Αγροτικής Κοινωνίας» που υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την «Στήριξη δράσεων ενημέρωσης σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) – Υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης», στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κρατών-μελών της ΕΕ σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει αναλάβει την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση σε σχέση με τις αποφάσεις και τις εφαρμογές της αγροτικής πολιτικής της Ε.Ε. στη χώρα μας.

Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, κος Τζανέτος Καραμίχας, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας, ενώ παρέστησαν ως ομιλητές οι κ. Τάκης Πεβερέτος, πρόεδρος του ΣΕΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννης Κολυβάς Προϊστάμενος του Γραφείου Βρυξελλών της ΠΑΣΕΓΕΣ και Μιχάλης Σμύρης, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΟΠΑ της ΠΑΣΕΓΕΣ καθώς και ο κ. Ντίνος Μπλιάτσος, Πρόεδρος της «Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.», αναλύοντας τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ΚΑΠ της νέας Προγραμματικής Περιόδου.

Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα:

– Θέσεις και προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ: Σύγκλιση των άμεσων ενισχύσεων

– Νέα ΚΑΠ 2014-2020: Κλειδί για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας

– Προτεραιότητες πολιτικής για την Αγροτική Ανάπτυξη

– Η αγροτική ανάπτυξη στο πλαίσιο της ΚΑΠ μετά το 2014. Συλλογικές δράσεις – Διεπαγγελματικές συμφωνίες.

Αντίστοιχη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στα Γιάννενα.

 

Αφήστε το σχόλιο σας