Πού πέφτουν και πού ανεβαίνουν οι βάσεις Reviewed by Momizat on . Οι βαθμολογικές επιδόσεις των φετινών υποψηφίων, όπως αναλύονται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, έχουν δύο βασικά χαρακτηρ Οι βαθμολογικές επιδόσεις των φετινών υποψηφίων, όπως αναλύονται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, έχουν δύο βασικά χαρακτηρ Rating: 0

Πού πέφτουν και πού ανεβαίνουν οι βάσεις

Πού πέφτουν και πού ανεβαίνουν οι βάσεις

Οι βαθμολογικές επιδόσεις των φετινών υποψηφίων, όπως αναλύονται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: Πρώτον, ο αριθμός των αριστούχων είναι μεγαλύτερος αριθμητικά από πέρσι κατά 2.777 άτομα! Δεύτερον, ο αριθμός των υποψηφίων με βαθμολογία πάνω από τη βάση είναι μεγαλύτερος από πέρσι κατά 2.095 άτομα.

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τις συνολικές θέσεις εισακτέων (πάντα σε σύγκριση με πέρσι), φανερώνουν ότι αφενός τα τμήματα των πέντε Επιστημονικών Πεδίων στην πλειονότητά τους θα ανεβάσουν τις βάσεις εισαγωγής, αφετέρου τα υψηλόβαθμα (πάνω από 17.500 μόρια) και περιζήτητα τμήματα του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης θα είναι πολύ (έως… πάρα πολύ) απαιτητικότερα από πέρσι στο άνοιγμα της εισόδου τους στους υποψηφίους.

 

foitites

 

 

* Αναλυτικοί πίνακες με την εκτίμηση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές, στην έρευνα του Χρήστου Κάτσικα στις σελ. 18-39 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουλίου.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή