Πού ‘σαι νιότη που ‘λεγες… Reviewed by Momizat on . Προκλητική και άκρως απογοητευτική για τον κλάδο των εκπαιδευτικών και κατ’ αναλογία και τους υπολοίπους κλάδους (λόγω πολιτικής στάσης) ήταν η απαξιωτική και π Προκλητική και άκρως απογοητευτική για τον κλάδο των εκπαιδευτικών και κατ’ αναλογία και τους υπολοίπους κλάδους (λόγω πολιτικής στάσης) ήταν η απαξιωτική και π Rating: 0

Πού ‘σαι νιότη που ‘λεγες…

Πού ‘σαι νιότη που ‘λεγες…

Προκλητική και άκρως απογοητευτική για τον κλάδο των εκπαιδευτικών και κατ’ αναλογία και τους υπολοίπους κλάδους (λόγω πολιτικής στάσης) ήταν η απαξιωτική και προσβλητική θέση του βουλευτού της Ν. Δημοκρατίας κ. Ταμήλου για τον ρόλο των καθηγητών της β/θμιας εκπαίδευσης.
Οι δηλώσεις του – το πρωί της Τρίτης, στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA – περί ενδυνάμωσης της παραπαιδείας εξαιτίας της διδακτικής ανεπάρκειας των καθηγητών και η μομφή ότι οι ίδιοι παρανόμως διδάσκουν ιδιαιτέρως μαθητές εκτός σχολικού ωραρίου, ήταν μερικές από τις θέσεις που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.
Ευτυχώς που η ερμηνεία των ίδιων αυτών δηλώσεων αποδεικνύει την αδυναμία του Κράτους εδώ και χρόνια να θεμελιώσει ένα σωστό εκπαιδευτικό σύστημα.
Πώς, αλήθεια, ο ίδιος ο εκπαιδευτικός εντός του σχολείου είναι κακός λειτουργός και ωθεί τα παιδιά στο φροντιστήριο, όταν ο ίδιος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ταμήλου προτιμάται για το ιδιαίτερο μάθημα εκτός ωραρίου; Είναι το τίμημα μεγάλο και ξεσκονίζει τις γνώσεις του και τη μεταδοτικότητά του, τα οποία ευνουχίζονται μέσα στον σχολικό χώρο, λόγω πολλαπλών και διαφορετικών τη φορά προβλημάτων;
Και καλά. οι καθηγητές είναι ανεπαρκείς… Τα σχολικά βιβλία , την ευθύνη των οποίων έχει το κράτος, είναι αντίστοιχα των απαιτήσεων των εισαγωγικών εξετάσεων; Και πόσο πρόθυμος και μεταδοτικός μπορεί να είναι ο τρικαλινός εκπαιδευτικός στη Σάμο με 650 ευρώ μισθό και διαλυμένη οικογένεια και ο Σαμιώτης εκπαιδευτικός στα Τρίκαλα; Τέλος, μήπως η Πολιτεία βολεύεται και δυσκολεύει τα δεδομένα του εκπαιδευτικού συστήματος με το νέο νομοσχέδιο για να συντηρεί παρασιτικά τους χιλιάδες αδιορίστους που κοσμούν τις λίστες των ανέργων; Εξάλλου, αυτή η συνεχής εξάρτηση της εισαγωγής στα ΑΕΙ με το απολυτήριο του Λυκείου, εκτός του ότι παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες, επισπροσθέτως ενδυναμώνει το ρουσφετολογικό κλίμα για την εξασφάλιση καλής βαθμολογίας αλλά και εξακτινώνει την παραπαιδεία στα ύψη!! Και μετά σας φταίνε οι καθηγητές!!!

Σάκης Κωστούλας

Αφήστε το σχόλιο σας