"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Πράσινες “ευαισθησίες” έχουν οι προύχοντες στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε Eldorado στις πράσινες επενδύσεις, τόσο σε φωτοβολταικά όσο και σε αιολικά πάρκα, αναδεικνύεται εσχάτως ο νομός Τρικάλων.

Μάλιστα πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνέδριο στη Καλαμπάκα για τα αγροτικά φωτοβολταικά, όπου κυρίαρχο ήταν το σύνθημα, ότι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στο τόπο μας, είναι η παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο(sic).

Θεωρείται λογικό δηλαδή, μια αποβιομηχανοποιημένη χώρα να επενδύει σε πανάκριβη καθαρή ενέργεια, όταν οι γειτονικές και ανταγωνίστριες οικονομίες, δίνουν έμφαση στη παραγωγικότητα, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης.

Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου, εύφορες και παραγωγικές εκτάσεις, γεγονός πρωτάκουστο για τα διεθνή δεδομένα, καλύπτονται από ηλιακά πάνελ και περιοχές με απαράμιλλο φυσικό κάλος που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τουριστικά, από ανεμογεννήτριες.

Ποιος Τρικαλινός δεν αναπολεί, τη περίπτωση της πρώην “Ελβικ” και τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της περιοχής, σε παραγωγικές επενδύσεις που θα δημιουργούσαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Άλλωστε τότε, ήταν η εποχή που οι ντόπιοι προτιμούσαν μια αναξιοκρατική θεσούλα στο δημόσιο, την ίδια στιγμή που κατανάλωναν εισαγόμενα αλλαντικά και χοιρινά από τη τριτοκοσμική Δανία, Ολλανδία και Γαλλία.

Σήμερα ουδείς από δαύτους, αντιδρά στη δημιουργία φωτοβολταικών από Γερμανική εταιρεία στα 820 στρέμματα του “ζευγαρολίβαδου” , που θα πουλά πανάκριβα ρεύμα στη κρατική ΔΕΗ και δεν θα προσφέρει,  ούτε μια θέση εργασίας στη περιοχή.

Το ίδιο πλάνο επιχειρείται να εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα στη περιοχή του Ασπροποτάμου, με τη κατασκευή αιολικών πάρκων στις κορυφές της Πίνδου.

Η απάθεια και η αδιαφορία των αρμοδίων στη παρούσα στιγμή στο σχεδιαζόμενο αυτό έγκλημα, φέρνει στο νου την έντονη φημολογία στο παρελθόν, για τις σχέσεις των ιθυνόντων με ανταγωνιστές και πολιτικά συμφέροντα, που αντιδρούσαν στη σχεδιαζόμενη τότε επένδυση στα Μεγ.Καλύβια.

Κων.Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης