"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

“Πράσινο φως” για τις εργασίες στο σπήλαιο Θεόπετρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ…» λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο όταν βλέπει την κρατική αγκύλωση και ακατανόητη γραφειοκρατική  λειτουργία να δημιουργεί προβλήματα που προκαλούν αγανάκτηση και λύπη για διάφορα έργα και υποθέσεις που θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί ταχύτατα.
Έτσι κι ενώ εισήλθαμε στον τρίτο χρόνο  που το σπήλαιο Θεόπετρας παραμένει κλειστό και παρά τις όποιες παρεμβάσεις των τοπικών αρχών και επισκέψεις αρμοδίων αλλά και της ιδίας της υπουργού Πολιτισμού άναψε επί τέλους το πράσινο φως για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασής του προκειμένου να ανοίξει και πάλι τις πύλες του.
Όπως πληροφορούμαστε με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, εγκρίθηκε η εκτέλεση εργασιών του έργου «Τεκμηρίωση και εκπόνηση μελετών ευστάθειας και λοιπών απαραίτητων μελετών σπηλαίου Θεόπετρας Ν, Τρικάλων αρμοδιότητας της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας»,απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας.
Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθεί τεκμηρίωση και θα εκπονηθούν μελέτες για την ευστάθεια του σπηλαίου της Θεόπετρας, καθώς και άλλες απαραίτητες μελέτες προστασίας.
Για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, την προμήθεια των αναγκαίων υλικών, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια στο πλαίσιο της αυτεπιστασίας μέχρις ολοκληρώσεως του έργου, εγκρίνεται η συνολική δαπάνη ποσού 47.150,18 ευρώ.
Η εκτέλεση του υποέργου έχει έναρξη την ημερομηνία υπογραφής της απόφασης (21/8) και λήξη την 31-12-2018.
Απομένει λοιπόν η ευχή που όλοι κάνουν ώστε οι εργασίες να υλοποιηθούν εντός του χρονοδιαγράμματος που ορίζεται και το σπήλαιο να ανοίξει ώστε να μπορούν να το επισκέπτονται ντόπιοι και ξένοι τουρίστες καθότι είναι μοναδικό και τεράστιας αρχαιολογικής σημασίας.

meteoravoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης