"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.7 C
Trikala

Πράσινο φως του ΥΠΕΝ για τη διαδρομή του «Ποσειδώνα» – Από τη Θεσπρωτία στην Ιταλία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο «Ποσειδώνας» ο υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου που θα συνδέσει την Ελλάδα με την Ιταλία από τις Ηπειρωτικές ακτές επέστρεψε. Ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή του έργου αποτελεί η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία καθορίζεται η διαδρομή και εγκατάσταση του υποθαλάσσιου τμήματος οι συνοδευτικές εγκαταστάσεις στο ελληνικό τμήμα, της εταιρείας ΥΑΦΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε.

Σημειώνεται ότι το υποθαλάσσιο τμήμα του έργου Ποσειδών, με μήκος περίπου 210 χλμ. το οποίο συνδέει τις Θεσπρωτικές ακτές με το Ότραντο της Ιταλίας αναπτύσσεται από την ελληνική εταιρεία με την επωνυμία «Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδος – Ιταλίας ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε.» (ΥΑΦΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝ). Στην εν λόγω εταιρεία συμμετέχουν ισοµερώς η ΔΕΠΑ και η Ιταλική EDISON.

Ο αγωγός έχει σχεδιαστεί με αρχική δυναμικότητα 12 δισ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου (φ.α.) ετησίως προς την Ιταλία, με δυνατότητα αναβάθμισης μέχρι και σε 20 δισ. κυβ. μέτρα φ.α. ετησίως, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα ελληνικά σύνορα.

Ο Ποσειδών θα διασυνδέεται με τον αγωγό East Med στη Θεσπρωτία, μεταφέροντας το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου προς τα δυτικά.

Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα ευρωπαϊκή ενεργειακή στρατηγική και τον εξέχοντα ρόλο που θα διαδραματίσει το υδρογόνο στην ενεργειακή μετάβαση, η IGI Poseidon προωθεί την εφαρμογή πλήρους δυνατότητας μεταφοράς υδρογόνου στον υποθαλάσσιο αγωγό Ποσειδών.

Ο αγωγός ΠΟΣΕΙΔΩΝ είναι ένα ώριμο έργο έχοντας λάβει το σύνολο των αδειοδοτήσεων για το υποθαλάσσιο τμήμα του ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αδειοδοτική διαδικασία για το χερσαίο τμήμα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης