"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.7 C
Trikala

Πράσσειν άλογα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κανείς δεν θα φανταζόταν ότι ο Μητσοτάκης, θα αντιμετώπιζε την αναταραχή που εύλογα ξέσπασε σε ένα κόμμα της Δεξιάς σαν τη ΝΔ, με τη… συνδρομή μεγάλης μερίδας της αντιπολίτευσης.
Ενώ η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κλονίστηκε, έσπευσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – συν τη Νέα Αριστερά και την Πλέυση να υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο που δεν ψηφίζουν υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ.
Ακατανόητο.
Η δουλειά της αντιπολίτευσης δεν είναι να διαθέτει τις ψήφους της για να μείνει στη θέση της η κυβέρνηση για οποιονδήποτε λόγο.
Είναι να την αντιπολιτεύεται και να τη δυσκολεύει ώστε να την κερδίσει στις επόμενες εκλογές.
Αυτό είναι η πολιτική.
Η ”συνεννοήσιμη αντιπολίτευση” δεν είναι καν αντιπολίτευση.
Δεν λειτουργεί έτσι ο Κοινοβουλευτισμός
Αν η ΝΔ, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την πλειοψηφία της για ψηφιστεί ένα νόμος που εισηγείται η κυβέρνησή της, να μην τον φέρει.
Και αν η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει την απαραίτητη ψήφο των βουλευτών που της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, απλώς χάνει τη ”δεδηλωμένη” και πέφτει.
Έτσι λειτουργεί ο Κοινοβουλευτισμός.
Κυβερνήσεις που όταν δεν έχουν πλειοψηφία να τους την προμηθεύουν τα άλλα κόμματα δεν υπάρχουν και δεν πρέπει να υπάρχουν, γιατί αλλοιώνεται ο κανόνας της εναλλαγής στην διακυβέρνηση.
Αν η αντιπολίτευση κρίνει ότι πρέπει να ψηφιστεί και να περάσει ένας νόμος, δεν έχει παρά να περιμένει την ώρα που θα της αναθέσει την κυβέρνηση ο ελληνικός λαός για να τον περάσει. Κατηγορώντας ως τότε την κυβέρνηση που δεν μπορεί να το κάνει.
Από πουθενά δεν προβλέπεται κόμματα της αντιπολίτευσης να… δανείζουν τους βουλευτές τους στον Πρωθυπουργό για να σχηματίσει στην ψήφιση νόμου την πλειοψηφία που δεν του εξασφαλίζει το κόμμα του!
Θυμάται κανένας τον Μητσοτάκη να ψηφίζει νόμους του Τσίπρα;
Φυσικά και όχι. ”Όχι σε όλα” ήταν η στάση του και καλούσε τους πολίτες να τον εμπιστευθούν για να νομοθετήσει ο ίδιος, όσα ακόμη και αν τον έβρισκαν σύμφωνο.
Με τη Συμφωνία των Πρεσπών στην ουσία συμφωνούσε, αλλά την καταψήφισε.
Για τότε αντιπολίτευση ήταν ορθή η στάση του και τον ωφέλησε εκλογικά.
Τι περιμένουν να πετύχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που αυτοτραυματίσθηκαν κοινοβουλευτικά για να διαμορφώσουν ασφαλή πλειοψηφία για τον Μητσοτάκη;
Ίσως τους διευκόλυνε αν ποτέ έλθουν στην κυβέρνηση, να έχουν ψηφίσει αυτόν τον όχι και πολύ δημοφιλή νόμο.
Αλλά όχι με τις δίκες τους ψήφους.
Αν δεν μπορεί να τον περάσει από τη Βουλή η κυβέρνηση, να παραιτηθεί για να πάρουν άλλοι τη θέση της.
Με ποια λογική αλλά και πολιτική και ηθική νομιμοποίηση ο Κασσελάκης, ο Ανδρουλάκης, ο Χαρίτσης και η Κωνσταντοπούλου έδωσαν στον Μητσοτάκη το δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν ”προοδευτικός” και ”ριζοσπάστης”;
Ήδη άρχισε να το πλασάρει στα διεθνή ΜΜΕ ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ως:
”Δύναμη αλλαγής ο Μητσοτάκης, συγκέντρωσε υποστήριξη από όλο το πολιτικό φάσμα” δηλαδή, να εγκωμιάζουν τον ήδη καταδικασθέντα Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του από το Ευρωκοινοβούλιο, ως ”προοδευτικό μεταρρυθμιστή”.
Γιατί οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης με συνοπτικές διαδικασίες, έκαναν τα κόμματα τους δεκανίκια επιβίωσης μιας κυβέρνησής που βαρύνεται με αντιλαϊκή και αντικοινωνική πολιτική σε όλα;
Συνέβαλαν να επιβιώσουν κοινοβουλευτικά και να θριαμβολογούν όσοι διαλύουν το κράτος δίκαιου, καταλύουν δικαιώματα των εργαζόμενων, εκποιούν τη δημόσια περιουσία, διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα, υποχωρούν στα εθνικά θέματα, χειραγωγούν τη Δικαιοσύνη, παρακολουθούν τους πάντες και τόσα άλλα.
Είναι ντροπή ότι αυτοί έβαλαν πλάτη, για να παραμείνουν υπουργοί ως μέλη ”προοδευτικής κυβέρνησης που δεν φοβάται το πολιτικό κόστος” σκληροί ακροδεξιοί όπως ο Βορίδης, ο Άδωνις, ο Πλεύρης κτλ. αλλά και αριβίστες όπως ο Σκέρτσος και η λοιπή κομπανία εκθεμελίωσης της κοινωνίας.
Ο Ανδρουλάκης στη Βουλή κατήγγειλε τον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές ενώ δεν έχει κάνει ότι όφειλε ενάντιον του στην ώρα τους και μετά ψήφισε τον νόμο του!
Ο Κασσελάκης απειλούσε βουλευτές του αν δεν ψηφίσουν τον νόμο που ενισχύει τον Μητσοτάκη, ότι θα διαγραφούν και θα καρατομηθούν.
Η Νέα Αριστερά δεν κατάλαβε καν τι συνέβαινε στη αίθουσα με τον Σαμαρά, βγάζοντας συνεχώς selfies.
Και η Κωνσταντοπούλου ντύθηκε Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και φλυαρούσε ως συνήθως ακατάσχετα.
Είναι θέαμα αντιπολίτευσης αυτό;
Είναι λογικό, ή θεμιτό προοδευτικά δήθεν κόμματα να εκχωρούν στον αντίπαλο μια νομοθετική πρωτοβουλία που συνάδει με τη δική τους ιδεολογία, όχι του Μητσοτάκη, και θα προβάλαν στις επόμενες εκλογές ως συγκριτικό τους πλεονέκτημα;
Είναι φυσιολογικό να εξοικειώνονται με μια κυβέρνηση που ενσωματώνει ακροδεξιά στοιχεία, με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα κατά της οποίας η Δεξιά βυσσοδομεί;
Πιστεύουν ότι με την ανάσα που έδωσαν στον Μητσοτάκη κερδίζει και κάποιος άλλος εκτός από τον ίδιο;
Δεν αντιλαμβάνονται ότι του έδωσαν πιστοποιητικό προοδευτικότητας και αυτομετατράπηκαν σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη Δεξιά;
Είναι ηγεσίες δημοκρατικών κομμάτων όσες έσπευσαν να προσφέρουν τη συνδρομή τους στον χειρότερο αντίπαλό τους, που τους συκοφαντεί διαρκώς;
Νομίζουν ότι το εγκρίνουν οι πολίτες;
Την Πέμπτη 15 Φεβρουάριου έγινε ένα μεγάλο ιστορικό λάθος από τα κόμματα της υποτιθέμενης ”Δημοκρατικής Παράταξης”, όπως αυτά και αν αυτοπροσδιορίζονται, με όποια ιδεολογική ταμπέλα και αν συστήνονται.
Εγκατέλειψαν τον ρόλο που τους ανέθεσε ο ελληνικός λαός ως αντιπολίτευση, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι έτσι όπως συμπεριφέρονται, εκεί και θα παραμείνουν.
Χρειάζεται έρευνα για να εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης, έσυραν υποχρεωτικά τα κόμματα και τους βουλευτές τους, στην κοινοβουλευτική επιβίωση του Μητσοτάκη.
Οι εξηγήσεις που έδωσαν πολιτικά δεν πείθουν, παρά μόνο τους ανυποψίαστους και τους αφελείς…
(Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος)

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έπρεπε να ”αγκαλιάσει” τα 68 ο Γιωργάκης για να το αντιληφθεί αυτό; Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι δεν το έβλεπε; Για να μην πάμε πολύ πίσω, ρίξτε μία ματιά στα τελευταία 30 έτη. Είναι ολοφάνερο. Ο ”φερετζές” έπεσε, ειδικά στις δύο τελευταίες εκλογές…
    Υ.Γ. Όπερ έδει δείξαι: τάτσι-μίτσι-κότσι.

  2. Έτσι λειτουργεί ο κομματικός κοινοβουλευτισμός σας.
    Στις προηγμένες χώρες με κοινοβούλια αιώνων, οι βουλευτές είναι ανεξάρτητοι, όπως ορίζει το σύνταγμα, όχι πιόνια, εν αναμονή υπουργοποίησης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης