"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

32.8 C
Trikala

Πραγματική ελπίδα η ενίσχυση του ΚΚΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να συνθλίψουν το λαό ανάμεσα στο φόβο και στις αυταπάτες, για να αποσπάσουν την ψήφο του στις επικείμενες εκλογές. Η ΝΔ λέει πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κίνδυνος της χρεοκοπίας επιστρέφει και μαζί το φάσμα της φτώχειας για ακόμα περισσότερους.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει, μέσα και έξω από την Ελλάδα, ότι η πολιτική του δεν απειλεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ότι αυτός μπορεί να τα υπηρετήσει καλύτερα απ’ τη ΝΔ. Ταυτόχρονα, υποδεικνύει στο λαό να χαμηλώσει τις προσδοκίες του. Τον κοροϊδεύει ότι το «σκίσιμο του μνημονίου», που υποσχόταν το 2012, ταυτίζεται με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει στις σημερινές συνθήκες.

Εκεί που συναντιούνται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στους όρκους πίστης στην ΕΕ και στο στόχο της στήριξης της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου, για τον οποίο και οι δυο θα εργαστούν αν κυβερνήσουν. Αυτό είναι που πρέπει να ξεχωρίσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να μην πιαστούν στη φάκα που τους στήνουν.

Τι έχει να φοβάται πραγματικά ο λαός; Ακόμα κι αν δεν παρθεί κανένα νέο μέτρο, η εφαρμογή των αντιδραστικών νόμων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μεγαλύτερη πτώχευση ακόμα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά. Ακόμα κι αν δεν υπάρξουν νέες δανειακές συμβάσεις, άρα και μνημόνια, τα μνημόνια διαρκείας, που προβλέπουν οι Συνθήκες της ΕΕ, μονιμοποιούν την οικονομική εποπτεία και τη λιτότητα για το λαό.

Ακόμα κι αν υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, η ανεργία θα συνεχίσει να κατατρώει τη νεολαία και οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν, θα είναι θέσεις μερικής και βραχύχρονης απασχόλησης, με πενιχρούς μισθούς.

Απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα, τι έχει να ελπίζει ο λαός αν εκλεγεί μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ; Το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» δεν υπόσχεται την αναπλήρωση των απωλειών που είχε ο λαός τουλάχιστον τα πέντε τελευταία χρόνια, ώστε να πάρει ανάσα.

Για παράδειγμα, τι έχει να ελπίζει ο συνταξιούχος των 700 και κάτω ευρώ από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Μόλις 1,28 ευρώ αύξηση τη μέρα, χωρίς άλλη προοπτική. Τι έχει να περιμένει ο άνεργος; Ούτε καν την αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Ούτε καν την επιμήκυνση της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.

Τι έχει να ελπίζει ο εργαζόμενος των 586 και 511 ευρώ μεικτά; Ούτε καν την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αφού στην πρόταση νόμου που δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει τέτοιο νούμερο.

Αυτό που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πορεία στον ίδιο δρόμο από άλλο μονοπάτι. Αν ο λαός συμβιβαστεί, αν δεν αξιοποιήσει και τις εκλογές για να ξεστρατίσει, η ζωή του, και κυρίως η ζωή της νέας γενιάς, θα χειροτερέψει κι άλλο.

Το ΚΚΕ δεν επιβεβαιώθηκε μόνο στις προειδοποιήσεις του, στις εκτιμήσεις του για την πολιτική των άλλων κομμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού για να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα. Είναι δύναμη εμπιστοσύνης, που από την επομένη των εκλογών θα συνεχίσει να παλεύει για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Η ενίσχυσή του είναι γροθιά στο φόβο και πραγματική ελπίδα για το λαό.

ΤΡΙΚΑΛΑ 3/1/2015

ΚΑΠΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΜΕΛΟΣ Τ.Ε. ΠΟΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης