Πρεοφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά Reviewed by Momizat on . Εν όψει του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, η ΚΝΕ ξεκίνησε τις καθιερωμένες προφεστιβαλικές δραστηριότητες, με επιτυχημένη προφεστιβαλική εκήλωση την Τετάρτη 25/6, π Εν όψει του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, η ΚΝΕ ξεκίνησε τις καθιερωμένες προφεστιβαλικές δραστηριότητες, με επιτυχημένη προφεστιβαλική εκήλωση την Τετάρτη 25/6, π Rating: 0

Πρεοφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Πρεοφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

afisa_narkwtika1Εν όψει του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, η ΚΝΕ ξεκίνησε τις καθιερωμένες προφεστιβαλικές δραστηριότητες, με επιτυχημένη προφεστιβαλική εκήλωση την Τετάρτη 25/6, παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, στο μύλο του Ματσόπουλου. Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενώ ξεχώριζε και το σύνθημα στο κεντρικό πανό «όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Στην εκδήλωση διοργανώθηκε τουρνουά ποδοσφαίρου από μαθητικές ομάδες, και μετά την ομιλία ακολούθησε συναυλία μαθητικού συγκροτήματος. Μέσα από την ομιλία και τις συζητήσεις τέθηκαν οι αιτίες που γεννούν το πρόβλημα σήμερα καθώς και οι λόγοι που όλες οι κυβερνήσεις ως τώρα προσπαθούν με μια αποτυχημένη πολιτική δήθεν να το αντιμετωπίσουν, ενώ αναδείχτηκε και η θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την διέξοδο. Παραθέτονται αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία της Στέλλας Κριμνιώτη, στελέχους της ΚΝΕ:

«Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι κάποιος νέος κάνει χρήση ναρκωτικών λόγω περιέργειας, λόγω έλξης που νιώθει επειδή είναι απαγορευμένα. Άλλες απόψεις αναφέρουν πως η χρήση σχετίζεται με ιατρικές, ψυχολογικές ή βιολογικές αιτίες. Άλλα ποια είναι η πραγματική αιτία που ο νέος σήμερα βρίσκει λύση στα αδιέξοδα που βιώνει στα ναρκωτικά;

kne_ekdilwsi_nark1

Στην Ελλάδα σήμερα οι νέοι είναι άνεργοι σε ποσοστό 58,3% κάποιοι καταφέρνουν να κάνουν ένα δυο μαύρα μεροκάματα την εβδομάδα, ενώ όσοι δουλεύουν παίρνουν μισθό χαρτζιλίκι 400 ευρώ. Άπιαστα όνειρα είναι βασικές ανάγκες όπως οι σπουδές, το να φύγει ένας νέος από το πατρικό σπίτι..πολλοί από εμάς δε θα καταφέρουμε να πάμε διακοπές φέτος το καλοκαίρι! Αρά σ αυτές τις συνθήκες είναι απαραίτητο για το σύστημα, για το κεφάλαιο να διαμορφώσει έναν υπάκουο εργάτη, μακριά από αγώνες ,διεκδικήσεις, πειθαρχημένο στην ιδεολογία τους. Με κάθε τρόπο δημιουργούν έδαφος ώστε η στάση ζωής να είναι παθητική, ακίνδυνη για το σύστημά τους. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά. Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά! Δε δεχόμαστε το διαχωρισμό σε μαλακά και σκληρά! Αυτή η λογική βγάζει απ έξω τον κοινωνικό χαρακτήρα της εξάρτησης. Οι αιτίες που οδηγούν στην επιλογή μιας ναρκωτικής ουσίας είναι κοινές σε όλες τις ουσίες.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίζουν τη μόνη ρεαλιστική λύση που είναι η ενίσχυση των δομών πρόληψης απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, δομές που θα είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν με περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των στεγνών προγραμμάτων.

Βέβαια όσο το σύστημα που ζούμε θα έχει στο επίκεντρο τα κέρδη των μονοπωλίων δε μπορεί να λυθεί οριστικά. Η εξάρτηση από τις Ναρκωτικές ουσίες μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά ως φαινόμενο μόνο σε μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση. Δηλαδή όταν πάρουν οι εργαζόμενοι και η σύμμαχοί τους την εξουσία στα χέρια τους. Όταν θα εκλείψουν οι αιτίες που οδηγούν στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όταν καταργηθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης. Εκεί θα βρει οριστική λύση και το πρόβλημα των ναρκωτικών. Να σκεφτούμε, οι λαοί έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν τη δική τους προοπτική, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού που αναπόφευκτα οδηγεί και σε πολέμους!

Για το δικό μας μέλλον, για τις δικές μας ανάγκες στη ζωή!»

 

Η ομιλία έκλεισε με κάλεσμα στους νέους της περιοχής να συμματάσχουν στο 23ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ που θα γίνει στην Θεσσαλία, στο Στόμιο της Λάρισας, ενάντια στην λειτουργία του στρατηγείου της ΕΕ που ενεργοποιήθηκε φέτος με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνει την επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το ματοκύλισμα του λαού της για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

kne_ekdilwsi_nark2

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή