"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.5 C
Trikala

Πριν τρένο φωνήσαι…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, από την επιστολή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , η ιδιωτική εταιρία που με τυμπανοκρουσίες από τα ΜΜΕ των Αθηνών ήρθε να αναβαθμίσει τον σιδηρόδρομο στην Ελλάδα, αποφάσισε να καταργήσει το απευθείας δρομολόγιο Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα 884/885.

Ένα δρομολόγιο που εξυπηρετούσε χιλιάδες επιβάτες. Ο κύριος Τσαλίδης αποφάσισε το συγκεκριμένο δρομολόγιο να συνεχίζει για Θεσσαλονίκη και στον Παλαιοφάρσαλο να δίνει ανταπόκριση σε αυτοκινητάμαξα.

Έτος σιδηροδρόμου το 2021 για τη. Ευρωπαϊκά σοβαρά κράτη. Για την μοναδική Αφρικανική χώρα στην Ευρώπη, τα συμφέροντα είναι πιο μεγάλα. Με την ολοκλήρωση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης την σημαντική μείωση της απόστασης, αντί να δρομολογηθούν επιπλέον απευθείας τρένα, προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καταργείται και το μοναδικό απευθείας δρομολόγιο που έχει αγκαλιασει το επιβατικό κοινό της Δυτικής Θεσσαλίας.

Οι επιβάτες της Δυτικής Θεσσαλίας, ως πολίτες γ’ κατηγορίας, ξαναγυρίζουν 30 Χρόνια πίσω, στην εποχή της μετρικης γραμμής με τις αυτοκινηταμαξες Breda των Ιταλικών αποζημιώσεων.

Είναι ώρα οι τοπικοί άρχοντες της Δυτικής Θεσσαλίας, οι εμπορικοί σύλλογοι και οι επιβάτες να πούνε ΩΣ ΕΔΏ. Με τα χρήματα του Ελληνικού λαού, έγιναν νέες γραμμές, δίνονται επιδοτήσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για απευθείας δρομολόγια, και αντί ο κάτοικος της Δυτικής Θεσσαλίας να ταξιδεύει ξεκούραστα, τον αντιμετωπίζουν ως πολίτη γ’κατηγορίας.

Μπορεί στις Ευρωπαϊκές χώρες να εφαρμόζονται οι ανταποκρισεις, αλλά οι σταθμοί είναι κατασκευασμενοι έτσι που να εξυπηρετούν τον κόσμο, τα δρομολόγια με πυκνότητα 20λεπτου και όχι 3ωρου.

Οι κύριοι που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις δεν έχουν πραγματοποιήσει ανταπόκριση στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου. Με αγιάζι , χιόνι, βροχή ή λιβα, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά με αποσκευές στα χέρια, να τρέχουν στις πλημμυρισμενες στοές για να προλάβουν την ανταπόκριση.

Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης