Προβλήματα φαρμάκων και κόστους για 15.000 τρικαλινούς διαβητικούς Reviewed by Momizat on . Διαστάσεις επιδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία, δείχνουν ότι ο διαβήτης έχει πάρει και στο Νομό Τρικάλων. Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι πάσχουν από σακχαρώδη δ Διαστάσεις επιδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία, δείχνουν ότι ο διαβήτης έχει πάρει και στο Νομό Τρικάλων. Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι πάσχουν από σακχαρώδη δ Rating: 0

Προβλήματα φαρμάκων και κόστους για 15.000 τρικαλινούς διαβητικούς

Προβλήματα φαρμάκων και κόστους για 15.000 τρικαλινούς διαβητικούς

Διαστάσεις επιδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία, δείχνουν ότι ο διαβήτης έχει πάρει και στο Νομό Τρικάλων. Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, εκ των οποίων το 10% πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι (ινσουλινοεξαρτώμενοι), ενώ το 90% από διαβήτη τύπου ΙΙ.

O  σακχαρώδης διαβήτης, με τις επιπλοκές του, αποτελεί την πλέον δαπανηρή ασθένεια, με μεγάλα κόστη για τους ασθενείς και δυστυχώς οι προωθούμενες αλλαγές από το υπουργείο υγείας δείχνουν ότι αυτές θα αποβούν εις βάρος της υγείας των πασχόντων.

Τα νέα μέτρα  και οι αυξήσεις στη συμμετοχή των ασθενών επί της δαπάνης των  φαρμάκων αυξάνουν δραματικά το κόστος θεραπείας, καταδικάζοντας –σε εποχές κρίσης- για τους διαβητικούς, να μην παίρνουν τα φάρμακά τους, και ο κίνδυνος για διάφορες επιπλοκές είναι πλέον ορατός καθημερινά.

Όπως μας ενημέρωσαν γιατροί της πόλης, η συνταγογράφηση με δραστική ουσία σημαντικές επιβαρύνσεις στους διαβητικούς, ανεβάζοντας το μηνιαίο κόστος θεραπείας στα 150-200 ευρώ, ανάλογα με τα φάρμα που  μπορούν στην πραγματικότητα να βρουν οι ασθενείς στα ράφια των φαρμακείων.

Αλλά ακόμη κι αν οι γιατροί τους επιλέξουν να χορηγούν φθηνά φάρμακα υπάρχει κίνδυνος τα φάρμακα αυτά να μην διατίθενται στην αγορά, επειδή η τιμή τους μειώθηκε σε σημείο που να ζημιώνει τις εταιρίες που τα διαθέτουν.

Και από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και τα ζητήματα ποιότητας που δημιουργούνται με την εμμονή για δραστικές περικοπές των τιμών  των φαρμάκων.

Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα σε ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας και αντιλαμβάνεται ο καθένας τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις ένας ασθενής ο οποίος είναι και άνεργος , είναι πλέον θέμα ζωής και αξιοπρέπειας.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή