"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Προετοιμάζονται στην Περιφερειακή Ενότητα για το βράδυ της Κυριακής

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τέσσερις ημέρες απομένουν πριν από την προσφυγή στις κάλπες και οι εργασίες στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εντείνονται, δεδομένου ότι όλο το βάρος της εκλογικής διαδικασίας «πέφτει» στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ήδη, έχει φθάσει το εκλογικό υλικό, τα ψηφοδέλτια δηλαδή που θα τοποθετηθούν στους σάκους ώστε να σταλούν στα 321 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στο ν. Τρικάλων για να κληθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 148. 680 εγγεγραμένοι. Επίσης, θα λειτουργήσει ένα εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, ενώ χθες έγινε γνωστό ότι το εκλογικό τμήμα στο Λιόπρασο και στο Κεραμίδι, θα λειτουργήσουν στα πρώην κοινοτικά καταστήματα και όχι στα σχολεία.
Η διάθεση των εκλογικών σάκων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι και την Πέμπτη, διότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να παραλάβουν το υλικό ένα διήμερο προ των εκλογών.
Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν και οι απαραίτητες διαδικασίες για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής, ενώ στόχος των αρμοδίων είναι να μην υπάρξει καθυστέρηση στη μετάδοση των αποτελεσμάτων.
Σημειώνεται ότι πρώτα θα μεταδίδονται τα ποσοστά των κομμάτων και αργότερα, η σταυροδοσία των υποψηφίων βουλευτών.
Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό μέσω σχετικής εγκυκλίου ποιοι εξαιρούνται από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο εξαιρούνται, σύμφωνα με την παρ. 2
του άρθρου 117 της εκλογικής νομοθεσίας αυτοί που έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους, όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών , λόγω μη συμπληρώσεως, σε όλη την εφετειακή περιφέρεια, του αριθμού των σαράντα ( 40), τουλάχιστον, ετεροδημοτών
εκλογέων της ίδιας εκλογικής περιφέρειας (άρθρου 96 παρ.1 του π.δ. 26/2012). Επίσης, θα υπάρξουν εκλογείς που για διάφορους εξαιρετικούς λόγους δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης