"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Προετοιμασίες για άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στη Σούδα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην αεροπορική βάση της Σούδας για το ενδεχόμενο άφιξης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών  τα επόμενα 24ωρα θα ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη όπου την Τρίτη 12 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το Air Force 1, το προεδρικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα χρειαστεί ανεφοδιασμό και οι αμερικανικές υπηρεσίες εξετάζουν το ενδεχομένο η μεταστάθμευση του αεροσκάφους που θα μεταφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ να γίνει στην Κρήτη, στην αμερικανική βάση της Σούδας.

«Γίνονται προετοιμασίες για το ενδεχόμενο να κάνει stop over για refuelling» ανέφερε στο protothema πηγή από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας ότι το ενδεχόμενο στάσης του αμερικανικού προεδρικού αεροσκάφους στη Σούδα είναι υπαρκτό.

Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε στο protothema ότι υπάρχει πιθανότητα το Air Force 1 να σταματήσει για ανεφοδιασμό σε κάποια άλλη αεροπορική βάση στην ευρύτερη περιοχή, για παράδειγμα στη βάση της Νάπολης.

Διασταυρωμένες πληροφορίες ανέφεραν ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διασαφηνιστεί για ποιο χρονικό διάστημα θα παραμείνει ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κρήτη, αν τελικώς το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος σταματήσει για ανεφοδιασμό στη Σούδα. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει στάση στη Σούδα εν πτήσει προς την Σιγκαπούρη, δεν είναι απίθανο να συναντηθεί με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζεφ Πάιατ ή ακόμη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που οι Αμερικανοί τον προσκαλέσουν. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει ότι το Air Force 1  θα σταματήσει στη Σούδα γα ανεφοδιασμό.

Όπως έλεγε αξιωματούχος με γνώση των προετοιμασιών που γίνονται στη Σούδα, επί του παρόντος δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα αν το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος θα σταματήσει στη Σούδα για ανεφοδιασμό. Δεν έχει διασαφηνιστεί αν το Air Force 1 θα σταματήσει για μισή ώρα, περίπου όσο χρειάζεται για το refuelling του αεροσκάφους, ούτε αν η παραμονή στη βάση της Κρήτης θα διαρκέσει περισσότερο. Και επί του παρόντος δεν είναι γνωστό (ή δεν ανακοινώνεται) αν η πιθανή στάση του Air Force 1 θα γίνει πρωί, μεσημέρι ή στις… 3 τα ξημερώματα. «Εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθεί το πλάνο το πραγματικό» καταλήγει η πηγή που μίλησε στο protothema.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης