"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Προς Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΓΑΛΑΚΤΟΣ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ &  ΠΟΤΩΝ  Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΛΟΓΙΣΤΩΝ &  ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ  Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Προς:  

Δικηγορικό Σύλλογο Ν. Τρικάλων

 

 ΥΠΟΜΝΗΜΑ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Τρίκαλα 12/11/2018

     Όπως είναι ήδη εδώ και τρία χρόνια το Εργατικό Κέντρο της πόλης μας έχει περιέλθει σε μία κατάσταση πλήρους αδράνειας.  Έχει οδηγηθεί ουσιαστικά σε μια πορεία  εκφυλισμού και απαξίωσης με ευθύνη των παρατάξεων που πλειοψηφούσαν  στην Διοίκηση του (ΠΑΣΚ-Ε, ΔΑΚΕ). Αρχικά με ευθύνη τους δεν συγκροτήθηκε προεδρείο και στη συνέχεια παρά τους αλλεπάλληλους διορισμούς διοικήσεων δεν κατάφεραν να λύσουν το αδιέξοδο. Κατά συνέπεια το Εργατικό Κέντρο, σε μια περίοδο που γιγαντώνονται τα προβλήματα και η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, να είναι χωρίς διοίκηση.

Παράλληλα από την τελευταία προσπάθεια να γίνει συνέδριο του ΕΚΤ για να εκλεγεί νέα διοίκηση οι αντιπρόσωποι μας διαπίστωσαν σοβαρές παρατυπίες στις αρχαιρεσίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων σε μια σειρά Σωματεία που οδήγησαν ουσιαστικά σε παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος και νόθευση της βούλησης των εργαζομένων.

   Από έναν πρώτο έλεγχο που καταφέραμε να διενεργήσουμε παρά την επίμονη άρνηση του Προεδρείου της προσωρινής διοίκησης  ( που αποτελείται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚ-Ε, ΔΑΚΕ) εντοπίστηκαν οι εξής περιπτώσεις και πλευρές:

   1.Σωματείο περιφερειακών υπαλλήλων Ν. Τρικάλων : Οι αρχαιρεσίες έγιναν στις 18/3/18 σε καφενείο στο ορεινό χωριό  Χρυσομηλιά Καλαμπάκας. Βάση των πρακτικών μέσα σε 8 ώρες  εκλέξανε  εφορευτική επιτροπή, ψήφησαν  393 άτομα από τα 410 μέλη του σωματείου και έβγαλαν αποτελέσματα, μάλιστα  οι 5 από τους 20 αντιπροσώπους  δεν ήταν καν μέλη του σωματείου!!

  1. Σωματείο Ξύλου και Οικοδόμων : Από 312 ψηφίσαντες το 2014, στις αρχαιρεσίες του 2017 οι ψηφίσαντες έγιναν 787 και από  16 αντιπροσώπους το 2014, έφτασαν τους 39!! Έγιναν οι εκλογές μέσα σε δυο απογεύματα σε καφενείο  στο  Μεγαλοχώρι και σε κατάστημα στην Φαρκαδόνα . Με τις ώρες που είναι δηλωμένες στα πρακτικά φαίνεται ότι ψήφιζε ένας άνθρωπος κάθε 55 δευτερόλεπτα!!

  3.Σωματείο οικοδόμων Διαλεχτού  και περιχώρων : Οι εκλογές  έγιναν στο Μικρό Κεφαλόβρυσο(σε καφενείο) και από τους 57 ψηφίσαντες έφτασαν τους 235 δηλαδή από 3 αντιπροσώπους πήγαν στους 12!!

Με βάση τους ψηφίσαντες Οικοδόμους, έχουν καταγεγραμμένους στα μητρώα τους, πάνω από 1100 Οικοδόμους και όλα αυτά την ίδια ώρα που η οικοδομική δραστηριότητα  στα Τρίκαλα είναι στον πάτο( μέσα στα Τρίκαλα 2 πολυκατοικίες χρίζονται), οι νέες οικοδομικές άδειες είναι μετρημένες στα δάκτυλα, ακόμη και οι οικοδόμοι που παίρνουν το δωρόσημο δεν ξεπερνούν τους 400!!

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι από περίπου 135 αντιπροσώπους στο Προηγούμενο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου στο τελευταίο παρουσίασαν περίπου 195!!! Αυτό σημαίνει ότι στα πρωτοβάθμια σωματεία ψήφισαν κοντά στους 1500 παραπάνω εργαζόμενους αύξηση 40% της δύναμης του ΕΚΤ σε μια περίοδο που το ίδιο βρίσκονταν σε πλήρη αδράνεια.

      Επομένως τα ως τώρα στοιχεία που έχουν προκύψει  και γνωρίζουμε,  υπάρχει εξόφθαλμη νοθεία  κατά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών των παραπάνω σωματείων.

 

Απευθυνόμαστε στο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, παίρνοντας υπόψη πως οι συγκεκριμένες αρχαιρεσίες, όπως άλλωστε  προβλέπεται με το νόμο, έγιναν με την παρουσία και των  δικηγόρων, ( δικαστικών αντιπροσώπων) μελών του συλλόγου σας, στην προκείμενη περίπτωση και είχαν την κύρια ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών και τη νόμιμη τήρηση όλης της διαδικασίας.

Κατά συνέπια προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά  και ενδεχόμενα να προκύπτουν ζητήματα για την στάση τους απέναντι σε όλες αυτές τις εξελίξεις και τα εκφυλιστικά φαινόμενα.

Με την παρούσα επιστολή μας  προς το Σύλλογό σας,  σας καλούμε να πάρετε   θέση σε όλα αυτά τα ζητήματα που αναφέρουμε. Για τον λόγο αυτό ζητάμε άμεσα συνάντηση με την Διοίκηση, προκειμένου να λάβουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις.

«ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ»,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΛΙΑΤΙΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

«ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΟΚΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

« ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης