Προς κινητοποιήσεις και οι τρικαλινοί αγρότες Reviewed by Momizat on . Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» εκδόθηκε τα παρακάτω δελτίο Τύπου, που προετοιμάζει για κινητοποιήσεις αγροτών: Μετά τη μεγάλη και ενθαρρυντική Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» εκδόθηκε τα παρακάτω δελτίο Τύπου, που προετοιμάζει για κινητοποιήσεις αγροτών: Μετά τη μεγάλη και ενθαρρυντική Rating: 0

Προς κινητοποιήσεις και οι τρικαλινοί αγρότες

Προς κινητοποιήσεις και οι τρικαλινοί αγρότες

Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» εκδόθηκε τα παρακάτω δελτίο Τύπου, που προετοιμάζει για κινητοποιήσεις αγροτών:
Μετά τη μεγάλη και ενθαρρυντική συμμετοχή αγροτών στην πλατιά πανελλαδική σύσκεψη των επιτροπών των μπλόκων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην Λάρισα., στην οποία  συμμετείχε η ΟΑΣΤ  «Η Άνοιξη»,  υλοποιούμε  τις αποφάσεις που πήραμε.

Στη σύσκεψη της Λάρισας  αναδείχτηκε από όλους η αναγκαιότητα το αγροτικό κίνημα να οργανώσει πιο αποτελεσματικά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είναι μονόδρομος. Οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουν, κυριολεκτικά, για την επιβίωσή τους, καθώς οι αποφάσεις και τα μέτρα που παίρνονται εναντίον τους – φόροι για το εισόδημα, τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια, παρακρατήσεις επιδοτήσεων, δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη, χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, μεγάλες μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων κ.ά. – σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων τούς οδηγούν, με γοργό ρυθμό, στο ξεκλήρισμα.

Αποφασίστηκε μια σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό  επίπεδο .Για  να προχωρήσουμε  πιο μαζικά και συντονισμένα πρέπει ως ομοσπονδία αγροτικών συλλογών ν. Τρικάλων  «Η Άνοιξη» να οργανώσουμε τον αγώνα στην περιοχή μας».

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά μετά την αυριανή συνέντευξη Τύπου.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή