Προς πολιτική διαμάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων Reviewed by Momizat on . Με 53 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη, στις 8 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Ξεχωρίζουν, ο υποσιτισμός μαθητών σε σχολε Με 53 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη, στις 8 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Ξεχωρίζουν, ο υποσιτισμός μαθητών σε σχολε Rating: 0

Προς πολιτική διαμάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων

Προς πολιτική διαμάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων

Με 53 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη, στις 8 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

Ξεχωρίζουν, ο υποσιτισμός μαθητών σε σχολεία, η δαπάνη για συντήρηση του διδακτηρίου των 3ου και 32ου Δημοτικών Σχολείων που έθεσε το «Φυσάει Κόντρα», αλλά και ο κανονισμός για τη λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του πάρκου Ματσόπουλου.

Αναλυτικά η ημερήσια ιάταξη περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ένταξη στον προϋπολογισμό του Δήμου Τρικκαίων η δαπάνη συντήρησης και επισκευής  του ιστορικού  διδακτηρίου των 3ου και 32ου Δημοτικών Σχολείων.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί μη πληρωμής δημοτικών τελών από μακροχρόνια ανέργους και αντιμετώπισης του φαινομένου του υποσιτισμού αριθμού μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στα σχολεία.

3. Εγκριση μετακίνησης του Γεν. Γραμματέα  του Δήμου κ. Ι. Καργιώτη και του Δημ. Συμβούλου κ. Αθ. Βαβύλη στην Θεσσαλονίκη (αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) στις 21/10/2013 (ημερομηνία αναχώρησης για Νυρεμβέργη) και στις 24/10/2013 (ημερομηνία επιστροφής από Νυρεμβέργη) για συμμετοχή στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

4. Εγκριση μετακίνησης του Δημάρχου κ. Χρ. Λάππα στη Λάρισα στις 18/10/2013 για συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

5. Εγκριση μετακίνησης του Δημάρχου κ. Χρ. Λάππα στην Αθήνα στις 23/10/2013 για συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

6. Εγκριση μετακίνησης του Αντιδημάρχου κ. Αθανάσιου Ξάφου στη Λάρισα στις 16/10/2013 για Παρακολούθηση ημερίδας με θέμα: “Αξιολόγηση- Αναδιοργάνωση Δομών Δήμου”.

7. Εγκριση μετακίνησης του  Αντιδημάρχου κ. Αθανασίου Ξάφου  και του Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Καργιώτη στη  Καβάλα  από  01/11/2013 μέχρι 02/11/2013 για συμμετοχή σε συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα: “Αθλητισμός-Πολιτισμός: Παράγοντες Κοινωνικής Συνοχής”.

8. Εγκριση μετακίνησης  του Δημάρχου Τρικκαίων  κ. Χρήστου Λάππα στην Αθήνα στις 25/10/2013 για συνάντηση με εμπειρογνώμονες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔ-ΕΠ”)¨Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα με θέμα την Αποκατάσταση και Μουσειολογική Ανάδειξη του Ιστορικού Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Μύλου Ματσόπουλου.

Νομικά Πρόσωπα – Επιχειρήσεις – Εταιρίες

9. Λήψη απόφασης για την έγκριση κανονισμού λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου «ο Μύλος των Ξωτικών» για την περίοδο 2013-2014.

10. Λήψη απόφασης για πρακτική άσκηση επιδοτούμενων Προγραμμάτων Κοινωνικής Οικονομίας(από αναβολή).

11. Λήψη απόφασης επί της αριθμ.32/2013 απόφασης της “Αστικής Ανάπτυξης” Τρικάλων που αφορά την 1η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του έτους 2013.

Επιτροπών (Οικονομική – Ποιότητα Ζωής-Ονοματοθεσίας)

12. Λήψη απόφασης επί της αριθ. 435/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα: «12η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2013».

13. Λήψη απόφασης επί της αριθ. 442/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με θεμα: «13η αναμόρφωση προυπολογισμού οικ. έτους 2013».

14. Λήψη απόφασης επί της αριθ. 130/2013 απόφασης της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. με θέμα: “Ετήσια έκθεση πεπραγμένων έτους 2012 της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ του Δήμου Τρικκαίων” (από αναβολή).

15. Λήψη απόφασης επί της αριθ. 160/2013 απόφασης της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. του Δήμου Τρικκαίων με θέμα “Επαναπροσδιορισμός θέσεων στάθμευσης των οχημάτων της Αστυνομικής Δ/νσης Τρικάλων”.

16. Λήψη απόφασης επί της αριθ. 158/2013 απόφαση της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. του Δήμου Τρικκαίων με θέμα «Τοποθέτηση κοίλου καθρέπτη στη Διασταύρωση των οδών Αχελώου και Ανωνύμου οδού μεταξύ των οδών Παμίσου και Μαιάνδρου».

17. Λήψη απόφασης επί της αριθ. 161/2013 απόφαση της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. του Δήμου Τρικκαίων με θέμα «Έγκριση τοποθέτησης ποδηλατοστασίου έμπροσθεν του φροντιστηρίου «ΠΑΙΔΕΙΑ» στον πεζόδρομο της οδού Ιπποκράτους».

18. Λήψη απόφασης επί της αριθ.162/2013 απόφασης της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. του Δήμου Τρικκαίων με θέμα «Απαγόρευση στάθμευσης σε τμήματα των οδών Γεωργάκη Ολυμπίου-Κολοκοτρώνη και μετατόπιση θέσης στάθμευσης ΑμΕΑ».

19. Λήψη απόφασης επί της αριθ. 143/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρικκαίων με θέμα «Αποζημίωση επικειμένων και συμψηφισμός δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, λόγω μη πλήρους τακτοποίησης και επιβολής εισφοράς σε χρήμα, για την ιδιοκτησία με Κ.Α. 1309045, Φωτεινής Δημουλά-Γιάννη, στην Πολεοδομική Ενότητα «Δεξιά οδού Καλαμπάκας».

20. Λήψη απόφασης επί της αριθ. 142/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρικκαίων με θέμα «Συμβιβαστική αποζημίωση του Δήμου Τρικκαίων για προσκύρωση Δημοτικής έκτασης στην ιδιοκτησία Δήμητρας και Αικατερίνης Μπαλατσούκα, στα Σαράγια».

Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών – Πολεοδομίας

21. Λήψη απόφασης για έγκριση σχεδίου διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου Πάρκου Ματσόπουλου (αναβολή).

22. Λήψη απόφασης  για έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής  του έργου: “ΥΔΡΕΥΣΗ Δ.Δ. ΚΑΤΩ ΕΛΑΤΗΣ” του πρώην Δήμου Καλλιδένδρου (από αναβολή).

23. Λήψη απόφασης για έγκριση  του 4ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ Τ.Δ. ΑΡΔΑΝΙΟΥ ΚΑΙ  ΑΓΡΕΛΙΑΣ».

24. Λήψη απόφασης για έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΑΝΟΡΥΞΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Δ. ΛΑΓΚΑΔΙΑΣ» του πρώην Δήμου Παληοκάστρου.

25. Λήψη απόφασης για έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΑΝΟΡΥΞΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ Τ.Κ. ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ» του πρώην Δήμου Εστιαιώτιδας.

26.  Λήψη απόφασης για Παραλαβή μελέτης Πράξης Εφαρμογής Σχεδίου Πόλης της Πολεοδομικής Ενότητας Ι – Δεξιά οδού Καλαμπάκας.

27. Λήψη απόφασης επί ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΣ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ  ΠΡΟΣΚΥΡΩΤΕΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ.

28. Λήψη απόφασης για έγκριση εφαρμογής του προγράμματος της ολοκληρωμένης ανακύκλωσης και διαχείρισης μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων της εταιρείας Green Collect στο Δήμο Τρικκαίων».

29. Λήψη απόφασης για έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΑ Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ» του πρώην Δήμου Φαλώρειας.

30.  Λήψη απόφασης για έγκριση 6ης Τροποποίησης  Τεχνικού Προγράμματος.

31. Λήψη απόφασης περί  οριστικής  διακοπής ή μη των εργασιών του έργου : «Δημοτική Οδοποιία στα Τ.Δ. του Δήμου ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ.

32. Λήψη απόφασης για έγκριση μελέτης και κατασκευής έργου με τίτλο Αποπεράτωση ανάπλασης κεντρικής πλατείας  και παιδικής χαράς Τοπ. Κοινότητας Παλαιοπύργου» καθώς και του Σχεδίου Ασφάλειας και Υγείας (Σ.Α.Υ) και του Φακέλου Ασφαλείας και Υγείας (Φ.Α.Υ) που το συνοδεύουν.

33. Λήψη απόφασης για έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Αξιοποίηση παλαιών αποθηκών στο κέντρο του Δ.Δ. Κεφαλοβρύσου».

34. Λήψη απόιφασης για έγκριση μελέτης και κατασκευής έργου με τίτλο «Επισκευή Κεντρικής Πλατείας Τ.Κ. Ζηλευτής».

35. Λήψη απόφασης για έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΞΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΥ».

36. Λήψη απόφασης για έγκριση μελέτης και κατάθεσης φακέλου -πρότασης για ένταξη του έργου: “ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ Δ.Κ. ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ Δ. ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ” στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδος-Ηπείρου 2007-2013.

37. Λήψη απόφασης για αποδοχή της υπ΄αριθμ. 16029/11.10.2013 προέγκριση δημοπράτησης της πράξης με τίτλο: “Εξορθολογισμός λειτουργίας αρδευτικού δίκτυου αγροκτήματος Ριζώματος Δ.Ε. Παραληθαίων” στο μέτρο 3.21 του Προγράμματος “Αγροτικη αναπτυξη 2007-2013”.

Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών

38. Λήψη απόφασης για έγκριση δαπάνης παράθεσης γεύματος στους “Γιατρούς του Κόσμου”.

39. Λήψη απόφασης για απαλλαγή των οφειλετών  κ.κ. Γιώτα Αθανάσιου του Νικολάου και Κοκκόρα Γεώργιου του Αχιλλέα  από  προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής  λόγω μη επίδοσης της ατομικής ειδοποίησης.

40. Λήψη απόφασης για  έγκριση διενέργειας προμήθειας φρέσκου γάλακτος για τις ανάγκες του εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Τ, για χρονικό διάστημα από 1/1/2014 έως 31/8/2014.

41. Ορισμός ορκωτού ελεγκτή-λογιστή για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Τρικκαίων έτους 2013. Καθορισμός αμοιβής αυτού.

42. Λήψη απόφασης για εκμίσθωση αγροτεμαχίων που βρίσκονται στις τοπικές κοινότητες  Κεφαλοβρύσου & Ζηλευτής  του Δήμου Τρικκαίων.

43. Λήψη απόφασης σχετικά με τη μεταβίβαση μισθωτικής σχέσης του υπ’ αριθμ. 14 ισογείου καταστήματος της Δημοτικής αγοράς επιφ. (32)τ.μ. που βρίσκεται επί της οδού Μιαούλη».

44. Λήψη απόφασης για την υπογραφή συμβολαίων εκποίησης ακινήτου που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Μεγ. Κεφαλοβρύσου.

45. Λήψη απόφασης για παραχώρηση κοινόχρηστης δημοτικής έκτασης που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Ζηλευτής για την εγκατάσταση ή μετεγκατάσταση ποιμνιοστασίου.

46. Λήψη απόφασης για την υπογραφή συμβολαίων εκποίησης οικοπέδων που βρίσκονται στην τοπική Κοινότητα Γλίνου του Δήμου Τρικκαίων.

47. Διαγραφή ποσού 2.098,29€ από την εταιρεία Παπαματθαίου Ο.Ε., 118.631,45€ από την εταιρεία Φ.Αρβανίτης  & Σία  Ο.Ε ως αχρεωστήτως βεβαιωθέντα.

48. Επιστροφή ποσού 23,48€  που κατατέθηκε σαν εγγύηση καλής εκτέλεσης των όρων χορήγησης αδειών ανέγερσης -ανακαίνισης οικοδομών σε διάφορα σημεία της πόλης.

49. Λήψη απόφασης για  εκμίσθωση δημοτικού κυλικείου που βρίσκεται στο Τ.Ε.Ι. Τρικάλων (πρώην 2ο Τ.Ε.Ε.) επιφανείας (25,00) τ.μ., επί των οδών Ν. Πλαστήρα & Αργοναυτών.

Δ/νσης Εμπορίου

50. Λήψη απόφασης για χορήγηση νέων Παραγωγικών Αδειών πωλητή Λαΐκών Αγορών.

51. Λήψη απόφασης για έγκριση αριθμού νέων αδειών άσκησης υπαίθριου, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2014.

Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού

52. Λήψη απόφασης για έγκριση δαπάνης διαμονής-διατροφής και έξοδα μετακίνησης της κινητής οδοντιατρικής μονάδας.

Δ/νσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης

53. Λήψη απόφασης για έγκριση διενέργειας ανταλλακτικών για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή