"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Προς συναγωνιστές στην προσπάθεια για τη σωτηρία του Ασπροποτάμου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σύνδεσμος Φορέων Πολιτών για την Προστασία του Ασπροποτάμου:

Με την υποστήριξή σας οι υπογραφές στο ψήφισμα του Δικτύου μας έχουν ξεπεράσει τις 1300.

Το ψήφισμα έχει ως τώρα λειτουργήσει ως η βάση για την ανάδειξη του του προβλήματος στις τοπικές κοινωνίες.

Τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Πύλης και του Δήμου Μετεώρων ομόφωνα αποφάσισαν την εναντίωσή τους στα σχέδια επενδυτών και κυβέρνησης για εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων στα ορεινά των Τρικάλων.

Ωστόσο, η αρμόδια αρχή ΡΑΕ ενάντια στη βούληση των τοπικών κοινωνιών συνεχίζει να παραχωρεί άδειες σε ενδιαφερόμενους για εγκατάσταση αιολικών στην περιοχή.

Ταυτόχρονα η πίεση και η πλύση εγκεφάλου υπέρ της εγκατάστασης εντείνεται στα τοπικά και εθνικά μέσα ενημέρωσης. Καθώς η ΡΑΕ πρόσφατα ενέκρινε νέες αιτήσεις παραγωγών ενέργειας και εγκατάστασης αιολικών για την περιοχή του Ασπροποτάμου, εισερχόμαστε σε κρίσιμη για την έκβαση του αγώνα μας περίοδο και το μέγεθος της αντίδρασης θα κρίνει την τύχη του τόπου μας.

Κατόπιν αυτών, ο Σύνδεσμος Φορέων Πολιτών για την Προστασία του Ασπροποτάμου σχεδιάζει μια σειρά ενεργειών στο άμεσο μέλλον για την περαιτέρω ανάδειξη του ζητήματος και την πίεση προς κάθε αρμόδιο για απόσυρση των σχεδίων αυτών μεταξύ των οποίων και η επίδοση του ψηφίσματος στον αρμόδιο υπουργό και βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα.

Πολύ σημαντικό όπλο στον αγώνα αυτό είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη του παρόντος ψηφίσματος και καλούμε όλους εσάς που το έχετε υποστηρίξει ως τώρα να το προωθήσετε εκ νέου σε γνωστούς και φίλους για να ενημερωθούν και να υπογράψουν.

Το link για το ψήφισμα για τη σωτηρία του Ασπροποτάμου στο τέλος http://chng.it/QTnTwzsR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης