"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

39.9 C
Trikala

Προς Τράπεζα Πειραιώς: Θέλω ρύθμιση σαν του Πηλαδάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Σ.Σ., κάτοικος Θεσσαλονίκης, έστειλε επιστολή προς τον Χρήστο Μεγάλου, διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς και ζητάει, ευλόγως, να της ρυθμίσει και το δικό της δάνειο.

Η γυναίκα χρωστάει 67.862 ευρώ, εκ των οποίων τα 31.569,43  αφορούν κεφάλαιο και τα 36.292,57 τόκους.

«Όπως η πλειοψηφία των οφειλετών, έτσι κι εγώ την κρίσιμη χρονιά 2010 έχασα το 40-45% των ετήσιων αποδοχών μου (ήμουν δημόσιος υπάλληλος και μεγάλωνα μόνη μου τρία παιδιά)» του γράφει σχετικά.about:blank

«Αυτό είχε ως συνέπεια να μην μπορώ να καταβάλλω τις δόσεις των οφειλών μου, έτσι όπως τις απαιτούσαν οι τράπεζες οι όποιες ποτέ δεν ήθελαν καν να ακούσουν για διευκολύνσεις από τους οφειλέτες τους. Αναγκάστηκα να προσφύγω στον νόμο Κατσέλη, θέλοντας να προστατέψω το μοναδικό περιουσιακό μου στοιχείο, ένα διαμέρισμα 86 τ.μ. στο οποίο διαμένω με τα τρία παιδιά μου, έτος κατασκευής του το 1964.

»Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης με την 1603/2019 απόφαση του απέρριψε την αίτηση μου και βρίσκομαι σε αναμονή συζήτησης της έφεσης μου στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 5/10/2021. Όλο αυτό το διάστημα του ενός έτους, από την έκδοση της απόφασης, προσπάθησα με τους πιστωτές μου να συνεννοηθώ και να τακτοποιήσω, όσο μπορούσα, τις οφειλές μου. Με τους περισσότερους το κατόρθωσα, αφού το κούρεμα των οφειλών που μου προσέφεραν ήταν μέσα στις δυνατότητες μου. Έκανα και με την τράπεζα σας, εδώ και ένα χρόνο, προσπάθεια συνεννόησης αλλά απέβη, μέχρι σήμερα, άκαρπη. Πιο συγκεκριμένα, εδώ και ένα χρόνο προσπαθώ να συνεννοηθώ με το piraeus.clients@sioufaslsaw.gr».

Οπότε η κυρία Σ.Σ. ζητάει από την τράπεζα το αυτονόητο:

«Οι ελπίδες μου αναπτερώθηκαν όταν πριν λίγες μέρες ενημερώθηκα ότι η Τράπεζα Πειραιώς, επί διοίκησης σας, διακανόνισε το χρέους κάποιου Πηλαδάκη Κώστα, χρέος το μέγεθος του οποίου φυσικά δεν συγκρίνεται με τίποτα με το δικό μου, κουρεύοντας περίπου το 92% της οφειλής του.

»Σκέφτηκα, κ. Μεγάλου, ότι προφανώς υπάρχει κάποια ρύθμιση πολύ καλή για τους δανειολήπτες σας στην οποία ως πολίτης ίση με τον κ. Πηλαδάκη θα ήθελα να ενταχθώ κι εγώ, με τους όρους που εντάχθηκε και αυτός. Προσβλέπω με ανυπομονησία την παρέμβαση σας για την επίλυση της εκκρεμότητας μου προς την τράπεζα σας».

Η επιστολή έχει ταχυδρομηθεί, ως συστημένο, από τις 14/9. Η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει απαντήσει ακόμα. Θα την περιμένουμε. Προφανώς θα έχει πέσει δουλειά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης