Προσέξτε τα δολώματα από τον αεροψεκασμό Reviewed by Momizat on . Το Τμήμα Κτηνιατρικής Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους του Νομού ότι: Στο πλαίσιο των λαμβανόμενων μέτρων καταπολέμησης της λύσσας στη χώρα μας, ξεκινά μια με Το Τμήμα Κτηνιατρικής Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους του Νομού ότι: Στο πλαίσιο των λαμβανόμενων μέτρων καταπολέμησης της λύσσας στη χώρα μας, ξεκινά μια με Rating: 0

Προσέξτε τα δολώματα από τον αεροψεκασμό

Προσέξτε τα δολώματα από τον αεροψεκασμό

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους του Νομού ότι:

Στο πλαίσιο των λαμβανόμενων μέτρων καταπολέμησης της λύσσας στη χώρα μας, ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια, να εμβολιασθούν οι κόκκινες αλεπούδες που αποτελούν και τη βασική δεξαμενή του ιού της λύσσας, προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της νόσου.

KATAVOUTASΟ εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί από αέρος στις 19 και 20 Οκτωβρίου με τη ρίψη εμβολίων δολωμάτων που περιέχουν ζωντανό εξασθενημένο ιό της λύσσας.

Όσον αφορά τα εμβολιακά δολώματα, το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

–         Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές (είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΝ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.

–         Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα  επίσκεψη στο γιατρό.

Σε κάθε περίπτωση ο πολίτης να ενημερώνει άμεσα τις Τοπικές Κτηνιατρικές Αρχές.

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ

ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ 16-10-2013

* Στη φωτό, ο Δ/ντης του τμήματος Κτηνιατρικής κ. Ιω. Καταβούτας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή