"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Προσευχή-διαμαρτυρία στο προαύλιο της εκκλησίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

papas

Μια πρωτότυπη και ουσιαστική διαμαρτυρία διάλεξαν οι κάτοικοι των Γόννων να διαμαρτυρηθούν αλλά περισσότερο να συμπαρασταθούν στον ιερέα τον οποίο μετακίνησε για εκκλησιαστικούς λόγους ο μητροπολίτης Λαρίσης τις προηγούμενες ημέρες από τον ναό του Αγίου Γεωργίου του χωριού στη Γυρτώνη.

Χθες το πρωί οι ενορίτες και εκατοντάδες κάτοικοι των Γόννων αρνούμενοι να μπουν στον ναό όπου λειτουργούσε άλλος ιερέας, και παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία από… το προαύλιο! Αρκετοί δε ήταν εκείνοι που μετέβησαν ομαδικά σε εκκλησία του γειτονικού Παραποτάμου γιατί εκεί είχε οριστεί και λειτουργούσε χθες ο δικός τους ιερέας.

Ως γνωστόν για τον παπά-Γιάννη επιβλήθηκε από τον μητροπολίτη απόφαση μετακίνησης από τη θέση του στους Γόννους για λόγους που είχαν να κάνουν με συμπεριφορές και την πιστή τέλεση καθηκόντων. Η απόφαση όμως, η οποία εξηγήθηκε σε επιτροπή πολιτών από τον μητροπολίτη στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν, δημιούργησε εντάσεις και διχασμό μεταξύ των πιστών οι οποίοι παρακάλεσαν τον μητροπολίτη να δει με πιο ευνοϊκό μάτι το θέμα και να στείλει αφού δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις τον ιερέα πίσω στην ενορία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε” η διευθέτηση του θέματος σε εύθετο χρόνο θα λύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και που κάποιοι στο χωριό όπως πολύ καλά γνωρίζει η εφημερίδα προσπάθησαν να του προσδώσουν και πολιτική διάσταση. Πάντως η όποια λύση είναι στην ευθύνη του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Χ.Τ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης