Προτάσεις Βλαχογιάννη για τη θέρμανση των σχολείων Reviewed by Momizat on . Ερώτηση συνυπέγραψε και κατέθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων που αντιμετω Ερώτηση συνυπέγραψε και κατέθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων που αντιμετω Rating: 0

Προτάσεις Βλαχογιάννη για τη θέρμανση των σχολείων

Προτάσεις Βλαχογιάννη για τη θέρμανση των σχολείων

Ερώτηση συνυπέγραψε και κατέθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, με ακόμη 14 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

Με στόχο την επίλυση του προβλήματος θέρμανσης των σχολικών μονάδων οι Βουλευτές στην ερώτηση τους προς τον αρμόδιο Υπουργό προτείνουν τα εξής:

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι Δήμοι της χώρας μας να μην μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα θέρμανσης των σχολικών αιθουσών των σχολικών μονάδων τους.

Όπως γνωρίζετε, για τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης δεν υπάρχει επιστροφή φόρου του πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε πέρσι μεταξύ 1,28 έως 1,38 ευρώ το λίτρο.

Για να αντιμετωπίσουν οι δήμοι τις υποχρεώσεις τους αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε περικοπές όλων των άλλων δαπανών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τα στοιχειώδη στις σχολικές μονάδες και να αναγκάζονται εκπαιδευτικοί και γονείς να συνεισφέρουν οικονομικά στις αναγκαίες δαπάνες.

Στην περίπτωση των σχολικών μονάδων, τα έσοδα από τον ΕΦΚ, από την μία τσέπη πρέπει να πάνε στην άλλη διότι το κράτος πρέπει να χρηματοδοτήσει τους Δήμους για την θέρμανση των σχολείων.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε α) τη συνολική επιστροφή του ΕΦΚ στους Δήμους για την θέρμανση των σχολικών μονάδων ή β) την κατάργηση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης για όλες τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, προκειμένου και οι μαθητές να έχουν την ανάλογη θέρμανση στις σχολικές αίθουσες και οι Δήμοι να μην επιβαρύνονται, σε ημέρες που τα δημοσιονομικά των Δήμων είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με το Ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, για τις σχολικές μονάδες;»

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή