Προτάσεις – σοκ για είσπραξη οφειλών σε Ταμεία Reviewed by Momizat on . Τηλεφωνικά κέντρα από ιδιωτικές εταιρείες, από όπου θα καλούν όσους έχουν οφειλές σε ασφαλιστικά Ταμεία, επιδιώκει να «στήσει» το ΔΝΤ, προκειμένου να αυξηθεί η Τηλεφωνικά κέντρα από ιδιωτικές εταιρείες, από όπου θα καλούν όσους έχουν οφειλές σε ασφαλιστικά Ταμεία, επιδιώκει να «στήσει» το ΔΝΤ, προκειμένου να αυξηθεί η Rating: 0

Προτάσεις – σοκ για είσπραξη οφειλών σε Ταμεία

Προτάσεις – σοκ για είσπραξη οφειλών σε Ταμεία

Τηλεφωνικά κέντρα από ιδιωτικές εταιρείες, από όπου θα καλούν όσους έχουν οφειλές σε ασφαλιστικά Ταμεία, επιδιώκει να «στήσει» το ΔΝΤ, προκειμένου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των σχετικών οφειλών από το ΙΚΑ και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιδέα ανήκει στον εκπρόσωπο του Ταμείου Πάτρικ ντε Μετς, ο οποίος έχει εκφράσει πολλές φορές στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας την άποψη πως ΙΚΑ και ΚΕΑΟ δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Ζητεί λοιπόν την εμπλοκή ιδιωτικών εταιρειών που θα «υπενθυμίζουν» τις οφειλές.

Το άρθρο αναφέρει πως το υπουργείο απορρίπτει την ιδέα αυτή και ζητεί ο μηχανισμός αυτός να δημιουργηθεί μέσα στο ΚΕΑΟ, ωστόσο το ΔΝΤ δεν φαίνεται να κάνει πίσω.

Επίσης, στα μέτρα που έχουν προταθεί από το ΔΝΤ για αύξηση της εισπραξιμότητας είναι:

συμψηφισμό των επιστροφών φόρων με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές,

πρόσβαση του ΚΕΑΟ στην περιουσιακή κατάσταση οφειλετών στο πρότυπο των φορολογικών υπηρεσιών,

ίδρυση νομικής υπηρεσίας στα περιφερειακά γραφεία του ΚΕΑΟ

– αξιοποίηση της διαδικασίας συντηρητικών κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μάλιστα το ΔΝΤ προτείνει τα ίδια μέτρα να ληφθούν και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ που δεν έχουν ρυθμιστεί, αλλά έχουν παραμείνει υπό την εποπτεία των ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή