Προτάσεις Ταμήλου για τους σχολικούς φύλακες Reviewed by Momizat on . Προτάσεις σε τρεις υπουργούς (Μητσοτάκη, Αρβανιτόπουλο, Βρούτση) κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Μ. Ταμήλος. Αναφέρεται στο τι μπορεί να γίνει, προκειμένο Προτάσεις σε τρεις υπουργούς (Μητσοτάκη, Αρβανιτόπουλο, Βρούτση) κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Μ. Ταμήλος. Αναφέρεται στο τι μπορεί να γίνει, προκειμένο Rating: 0

Προτάσεις Ταμήλου για τους σχολικούς φύλακες

Προτάσεις Ταμήλου για τους σχολικούς φύλακες

Προτάσεις σε τρεις υπουργούς (Μητσοτάκη, Αρβανιτόπουλο, Βρούτση) κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Μ. Ταμήλος. Αναφέρεται στο τι μπορεί να γίνει, προκειμένου να μη μείνουν άνεργοι οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι έχουν τεθεί  σε διαθεσιμότητα. Βέβαια, αυτό συνέβη με βάση τους νόμους και τα μνημόνια που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η επιστολή, είναι η ακόλουθη:

ΠΡΟΣ : 1) κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

& Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

2) κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

3) κ. Ιωάννη Βρούτση

Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

 

Κύριε Υπουργέ

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80 του Ν.4172 /2013, καταργήθηκαν από όλους τους Δήμους της χώρας οι οργανικές θέσεις των Σχολικών Φυλάκων ανεξάρτητα κατηγορίας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και οι υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι Σχολικοί Φύλακες είχαν προσληφθεί ως άνεργοι, με το Πρόγραμμα «Απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων στη φύλαξη σχολικών κτιρίων» που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της ΚΕΔΚΕ, του ΟΑΕΔ και των Υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας και Δημοσίας Τάξης. Για χρονικό διάστημα πλέον των πέντε (5) ετών, εργάζονταν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, έως την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του Π.Δ. 164/2004, οπότε και κατατάχθηκαν σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικότητας ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, στους οικείους Δήμους.

Δεδομένου ότι το 20% του συνόλου των Σχολικών Φυλάκων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί, με την προϋπόθεση να τους παρασχεθεί η δυνατότητα αναγνώρισης του αρχικού χρόνου εργασίας τους (πλέον των 5 ετών) χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, οπότε και θα θεμελίωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Το υπόλοιπο προσωπικό των Σχολικών Φυλάκων θα μπορούσε, κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης από το ΑΣΕΠ, να μεταταχθεί σε θέσεις αντίστοιχες των προσόντων τους, που θα συσταθούν από το Υπουργείο Παιδείας, στα Σχολεία όλης της χώρας, είτε ως ΔΕ Γραμματείς είτε ως ΥΕ Επιστάτες.

Παρακαλώ όπως επανεξετάσετε το παραπάνω ζήτημα, αξιοποιώντας την εμπειρία του καταρτισμένου προσωπικού και προχωρήστε σε τοποθέτησή τους στο φυσικό τους χώρο, το Σχολείο, προκειμένου να μην βρεθούν άνεργοι, σε μία δύσκολη χρονικά και οικονομικά συγκυρία για τη χώρα μας.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΜΙΧΑΗΛ Κ. ΤΑΜΗΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή