Προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Tρικάλων σχετικά με το σχέδιο χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς Reviewed by Momizat on .     Εν όψει της διαβούλευσης για την οριοθέτηση και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η νέα λαϊκή αγορά στο κέντρο της πόλης, ο     Εν όψει της διαβούλευσης για την οριοθέτηση και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η νέα λαϊκή αγορά στο κέντρο της πόλης, ο Rating: 0

Προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Tρικάλων σχετικά με το σχέδιο χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς

TETSIS LAIKI

 

 

Εν όψει της διαβούλευσης για την οριοθέτηση και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η νέα λαϊκή αγορά στο κέντρο της πόλης, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων απέστειλε επιστολή με τις προτάσεις του προς τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τρικκαίων.

 

laiki

Στην επιστολή αναφέρεται πως:

«Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου είναι κοινά με τα αντίστοιχα του σχεδίου που είχε προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, όπως είχε κοινοποιηθεί με την επιστολή (Αρ. Πρωτ.: 4216) στις 18/11/2013, δηλαδή:

  • Οριοθέτηση της νέας λαϊκής αγοράς επάνω στις νησίδες.
  • Διαπλάτυνση των νησίδων, ώστε οι πεζοί – καταναλωτές να μετακινούνται με άνεση και ασφάλεια.
  • Το πλάτος των εκατέρωθεν οδών των νησίδων να είναι τόσο ώστε να αποφεύγεται η δυνατότητα διπλοπαρκαρίσματος.

Ωστόσο, θεωρούμε πως  θα πρέπει να κατασκευαστούν  σε περισσότερα σημεία διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων, προκειμένου να διευκολύνονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους δρόμους Ηρώων Αλβανικού Μετώπου και 28ης Οκτωβρίου.

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό τα σημεία πώλησης των προϊόντων (πάγκοι) να είναι μεταφερόμενα και μετά το πέρας της λαϊκής αγοράς να φεύγουν. Με την ενέργεια αυτή, θα σταματήσει η εντύπωση παύσης της δραστηριότητας και η αρνητική εικόνα, που υποβαθμίζει μέχρι σήμερα τον χώρο στα μάτια των επισκεπτών, τις απογευματινές ώρες.

Πρότασή μας είναι ο χώρος των νησίδων να δίνεται για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα υφιστάμενα και σε νέα καταστήματα εστίασης που δραστηριοποιούνται στους παρακείμενους δρόμους, μία ώρα μετά το πέρας της λαϊκής αγοράς. Έτσι, ο χώρος θα αξιοποιηθεί περισσότερο δίνοντας την δυνατότητα στον Δήμο για επιπλέον έσοδα.

Για μια ακόμη φορά θέλουμε να τονίσουμε πως ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων δεν θα δεχθεί αγορά που επιτρέπει την παρουσία πωλητών βιομηχανικών προϊόντων παρά μόνο προϊόντων γης. Γι αυτό το λόγο σας καλούμε με τις αποφάσεις που θα πάρετε, τόσο εσείς όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο, να το διασφαλίσετε.

Είναι ανάγκη και ευθύνη όλων μας να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τόσο στην τοπική οικονομία και αγορά, όσο και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας. Σε αυτήν την προσπάθεια ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων δηλώνει πως θα είναι αρωγός και στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.»

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή