"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Προτιμούν τα γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα οι Τρικαλινοί μαθητές δημοτικού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη γερμανική προτιμούν περισσότερο για δεύτερη ξένη γλώσσα οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων των δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Αυτό έγινε γνωστό με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένης Αναστασοπούλου, η οποία με απόφασή της καθόρισε τη λειτουργία των τμημάτων της δεύτερης ξένης γλώσσας στα 4/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2016-2017.

Συνολικά από τους 2.219 μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του νομού μας οι 1.362 επέλεξαν τη γερμανική γλώσσα και οι 857 τη γαλλική.

Βάσει των στοιχείων, από το σύνολο των 1.145 μαθητών της πέμπτης τάξης στα σχολεία του νομού μας, 443 επέλεξαν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη γαλλική και 702 τη γερμανική. Έτσι, θα δημιουργηθούν για την πέμπτη τάξη των ωφελούμενων δημοτικών σχολείων 23 τμήματα για τη γαλλική γλώσσα και 47 για τη γερμανική σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων.

Από το σύνολο των 1.075 μαθητών της έκτης τάξης, 414 επέλεξαν τη γαλλική και 660 τη γερμανική ως δεύτερη γλώσσα. Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν για την έκτη τάξη είναι 32 για τη γαλλική και 41 για τη γερμανική γλώσσα.

Συνολικά θα δημιουργηθούν στην Π.Ε. Τρικάλων 88 τμήματα για την εκμάθηση της γερμανικής ως δεύτερη ξένη γλώσσα και 55 για τη γαλλική.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης