"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

“Προφήτες του Θεού και Προφήτες της Επιστήμης” – του Δημήτρη Γκανούλη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το ζήτημα   του τέλους του κόσμου στην ιστορία του ΘΕΟΥ έχει εμφανιστεί επανειλημμένως   και κάθε φορά εμφανίζονται προφήτες που αναγγέλλουν ότι έφτασε η έσχατη ημέρα.

Είναι μοναδικό το γεγονός ότι σήμερα αυτήν την εσχατολογική λειτουργία, που η εκκλησία άφησε να της ξεφύγει – αν και τρέχουν στο τόπο μας κάποιοι να την μαζέψουν και ξέρουν καλά για πιο λόγο – έχουν αναλάβει οι επιστήμονες που παρουσιάζονται ολοένα και πιο συχνά σαν προφήτες, προβλέποντας και περιγράφοντας με απόλυτη βεβαιότητα τις κλιματικές καταστροφές, οι οποίες θα μας οδηγήσουν στο θάνατο ως ανθρώπινα όντα.

Όπως σε κάθε θρησκεία έτσι και στην θρησκεία της επιστήμης δεν θα μπορούσε να λείπει μια εσχατολογία, δηλαδή ένας μηχανισμός ο οποίος κρατώντας φοβισμένους τους  πιστούς, ενισχύει  την πίστη τους και ταυτόχρονα εξασφαλίζει την κυριαρχία της ιερατικής τάξης.

 Φυσικά όπως σε κάθε θρησκεία, έτσι και η θρησκεία της επιστήμης έχει τους σκεπτικιστές και τους αντιπάλους της, δηλαδή τους οπαδούς της άλλης μεγάλης θρησκείας της νευρικότητας της θρησκείας του χρήματος.

Ωστόσο, οι δύο θρησκείες φαινομενικά εχθρικές, μυστικά στέκονται αλληλέγγυες. Αν είχες τον κήπο σου με τα ζαρζαβατικά σου και τα λουλούδια σου, δεν σε αφορούσε ότι ο κήπος ενός άλλου ανθρώπου σε έναν άλλο τόπο ξεράθηκε….

Και στο κάτω κάτω, εκείνος ήταν υπεύθυνος για τον κήπο του…. Σίγουρα η απομάκρυνση από την «εστία του πόνου» είναι ένας τρόπος για να ξεχνάμε… όμως τώρα πια ξύπνησες. Γιατί αυτό που ξέρανε για τον κήπο αυτού του ανθρώπου δεν ήταν η αμέλεια του, αλλά άλλοι καθοριστικοί παράγοντες, πολύ ισχυροί για να τους αγνοήσεις, γιατί τώρα ξεραίνουν και το δικό σου. Κάτι που λίγο πολύ ξέρατε και για τις πανδημίες, όμως τώρα το  εμπεδώσατε.

Ο έξυπνος άνθρωπος λύνει το πρόβλημα, ο σοφός το αποφεύγει. Η σοφία είναι η πρόληψη. Υπερεκτιμάμε συστηματικά το ρόλο του στρατηγού στη μάχη που νικά, του πολιτικού στη διαχείριση μιας κατάστασης, του χειρουργού στα επείγοντα, υποτιμώντας το ρόλο των ανθρώπων  που προστατεύουν την κοινωνία και τα άτομα από τις καταστροφές.

Αυτοί είναι οι αληθινοί ήρωες, οι αληθινοί σοφοί. Επειδή η πρόληψη δεν φαίνεται, δεν μπορείς και να την επιδείξεις. Μάντης συμφορών μπορεί να γίνει ο καθένας.

Το να επικαλείστε για αυτά το ΘΕΟ θέλει σχέδιο. Στο βωμό των προφητών του ΘΕΟΥ και στο βωμό των ’’προφητών’’ της επιστήμης για το πως τα καταφέρνουν, ισχύει αυτό που απάντησε ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  όταν τον ρώτησαν πως κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο   σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα . “Βουλή και μύθοισι και ηπεροπηΐδι τέχνη’’ (με θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης).

Το θέμα είναι να ξαναγεννηθεί η ψυχή σου. Πότε μια ψυχή ξαναγεννιέται; Όταν αλλάζει αντίληψη για τη ζωή. Δηλαδή; Χωρίς δηλαδή. Όταν αλλάζεις αντιλήψεις τότε ζεις διαφορετικά. ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ. Διακόσια χρόνια  νομίζω είναι αρκετά, ώστε να παραμένουμε θύματα θεολογικής απάτης, το πληρώνουμε πολύ ακριβά.

Συνεχίζουν να μας εξαπατούν με την ίδια ευκολία που το κάνουν εδώ και αιώνες. Ακούγεται τραγικό, για πολλούς πρέπει να είναι και εξαιρετικά οδυνηρό, αλλά ήρθε ο καιρός να το παραδεχθούμε. Όχι πια  στο απυρόβλητο όλος αυτός ο συρφετός της παπαδοκρατίας. Όχι στη χειραγώγηση από προφήτες επιστήμονες. 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριε Δημήτρη Γκανούλη σχετικά με τις απόψεις σας περί προφητών, θρησκείας και επιστήμης έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα:
    Αρχικά αφού σας υπενθυμίσω πως ο κόσμος μας συντίθεται ως ολότητα, από ένα σύμπλεγμα γραμμικών (linear) και μη γραμμικών (non linear) δυναμικών συστημάτων. Η πορεία των οποίων στο χώρο και στο χρόνο στο σύνολο τους, μας είναι άγνωστη και η παρέμβαση μας αδύνατη.

    Σε ότι αφορά την κλιματική αλλαγή, στην οποία αναφέρεστε οι παρεμβάσεις μας είναι δεδομένες, γνωστές και μετρημένες. Κακά τα ψέματα, η κλιματική αλλαγή έχει προλεχθεί προ πολλού και αυτοί που την πρόβλεψαν σταδιακά επιβεβαιώνονται. Τα αίτια οι ανθρωπογενείς εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου μέσω των οποίων έχει διαταραχθεί η αρχέγονη κλιματική σταθερότητα.

    Ο ρόλος των προφητών είτε αυτοί ανήκουν στο χώρο της επιστήμης ή της θρησκείας, είναι η πρόβλεψη των μελλούμενων. Από την πλευρά της επιστήμης η πρόβλεψη για ένα κλιματικό αρμαγεδώνα είναι πλέον επιβεβαιωμένη.

    Σε ότι αφορά τους προφήτες της θρησκείας σας παραπέμπω στην Αγία Γραφή στο βιβλίο της Αποκάλυψης στο κεφάλαιο 11 παρ. 18 το οποίο και σας παραθέτω « Αλλά τα έθνη οργίστηκαν, και ήρθε η οργή σου και ο προσδιορισμένος καιρός για να κριθούν οι νεκροί και για να ανταμείψεις τους δούλους σου τους προφήτες και τους αγίους και εκείνους που φοβούνται το όνομά σου, τους μικρούς και τους μεγάλους, και για να καταστρέψεις εκείνους που καταστρέφουν τη γη». Η τελευταία πρόταση μας δίνει τη μόνη ελπίδα.

    Σε ότι αφορά τα της παπαδοκρατίας και τους αγίους παίσιους κλπ είναι ένα θέμα με το οποίο δεν ασχολούμαι.

    Αναμένω τα σχόλια σας.

    Με εκτίμηση

    Παναγιώτης Βλάχος
    Οικονομολόγος -Περιβαλλοντολόγος

  2. Σχετικά με την φράση:
    Βουλή και μύθοισι και ηπεροπηΐδι τέχνη (Με θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης).
    Αν και έχω διαβάσει όλες τις πρωτογενείς πηγές «Αλέξανδρος» του Πλούταρχου, «Αλεξάνδρου Ανάβασις του Αρριανού, και ‘Quintus Curtius Rufus, Ιστορία του Αλέξανδρου’ αυτή την φράση που αποδίδεται στον μέγα Αλέξανδρο, δεν την βρήκα πουθενά. Και από ότι ξέρω ο Μ. Αλέξανδρος ποτέ δεν μεταχειρίστηκε παραμύθια και εξαπατήσεις για να γίνει Κοσμοκράτωρ. Η φράση προφανώς υπήρχε και κακώς του αποδόθηκε εκ των υστέρων, όπως και πολλές άλλες.. Αν έχει κάποιος κάποια τεκμηρίωση θα με ενδιέφερε!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης