Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά ήταν το κεντρικό θέμα της προφεστιβαλικής εκδήλωσης της ΚΝΕ στα Τρίκαλα, στο μύλο του Ματσόπουλου. Στην εκδήλωση διοργανώθηκε Η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά ήταν το κεντρικό θέμα της προφεστιβαλικής εκδήλωσης της ΚΝΕ στα Τρίκαλα, στο μύλο του Ματσόπουλου. Στην εκδήλωση διοργανώθηκε Rating: 0

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

Η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά ήταν το κεντρικό θέμα της προφεστιβαλικής εκδήλωσης της ΚΝΕ στα Τρίκαλα, στο μύλο του Ματσόπουλου.

Στην εκδήλωση διοργανώθηκε τουρνουά ποδοσφαίρου από μαθητικές ομάδες και συναυλία μαθητικού συγκροτήματος. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Στέλλα Κριμνιώτη στέλεχος της ΚΝΕ η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

«Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι κάποιος νέος κάνει χρήση ναρκωτικών λόγω περιέργειας, λόγω έλξης που νιώθει επειδή είναι απαγορευμένα. Άλλες απόψεις αναφέρουν πως η χρήση σχετίζεται με ιατρικές, ψυχολογικές ή βιολογικές αιτίες. Άλλα ποια είναι η πραγματική αιτία που ο νέος σήμερα βρίσκει λύση στα αδιέξοδα που βιώνει στα ναρκωτικά;

Στην Ελλάδα σήμερα οι νέοι είναι άνεργοι σε ποσοστό 58,3% κάποιοι καταφέρνουν να κάνουν ένα δυο μαύρα μεροκάματα την εβδομάδα, ενώ όσοι δουλεύουν παίρνουν μισθό χαρτζιλίκι 400 ευρώ. Άπιαστα όνειρα είναι βασικές ανάγκες όπως οι σπουδές, το να φύγει ένας νέος από το πατρικό σπίτι..πολλοί από εμάς δε θα καταφέρουμε να πάμε διακοπές φέτος το καλοκαίρι! Αρά σ αυτές τις συνθήκες είναι απαραίτητο για το σύστημα, για το κεφάλαιο να διαμορφώσει έναν υπάκουο εργάτη, μακριά από αγώνες, διεκδικήσεις, πειθαρχημένο στην ιδεολογία τους. Με κάθε τρόπο δημιουργούν έδαφος ώστε η στάση ζωής να είναι παθητική, ακίνδυνη για το σύστημά τους. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά. Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά! Δε δεχόμαστε το διαχωρισμό σε μαλακά και σκληρά! Αυτή η λογική βγάζει απ έξω τον κοινωνικό χαρακτήρα της εξάρτησης. Οι αιτίες που οδηγούν στην επιλογή μιας ναρκωτικής ουσίας είναι κοινές σε όλες τις ουσίες.

kne_ekdilwsi_nark2

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίζουν τη μόνη ρεαλιστική λύση που είναι η ενίσχυση των δομών πρόληψης απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, δομές που θα είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν με περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των στεγνών προγραμμάτων.

Βέβαια όσο το σύστημα που ζούμε θα έχει στο επίκεντρο τα κέρδη των μονοπωλίων δε μπορεί να λυθεί οριστικά. Η εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά ως φαινόμενο μόνο σε μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση. Δηλαδή όταν πάρουν οι εργαζόμενοι και η σύμμαχοί τους την εξουσία στα χέρια τους. Όταν θα εκλείψουν οι αιτίες που οδηγούν στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όταν καταργηθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης. Εκεί θα βρει οριστική λύση και το πρόβλημα των ναρκωτικών. Να σκεφτούμε, οι λαοί έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν τη δική τους προοπτική, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού που αναπόφευκτα οδηγεί και σε πολέμους! Για το δικό μας μέλλον, για τις δικές μας ανάγκες στη ζωή!»

Παράλληλα, απευθύνθηκε κάλεσμα στους νέους της περιοχής να συμμετάσχουν στο 23ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ που θα γίνει στην Θεσσαλία, στο Στόμιο της Λάρισας.

kne_ekdilwsi_nark1

Πηγή: 902.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή