Προφυλακίστηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος Reviewed by Momizat on . Νέο πολιτικό σκηνικό από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Περίπου στις 4 το πρωί, προφυλακιστέος κρίθηκε ο γγ της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρι Νέο πολιτικό σκηνικό από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Περίπου στις 4 το πρωί, προφυλακιστέος κρίθηκε ο γγ της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρι Rating: 0

Προφυλακίστηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος

Προφυλακίστηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος

Νέο πολιτικό σκηνικό από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Περίπου στις 4 το πρωί, προφυλακιστέος κρίθηκε ο γγ της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, εξερχόμενος από το κτήριο 6 της Ευελπίδων, είπε: “γελοία και επίορκα ανθρωπάκια αποφάσισαν την προφυλάκιση του αρχηγού”.
Είναι η πρώτη προφυλάκιση πολιτικού αρχηγού. Τα γεγονότα ήταν ραγδαία μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πλέον, φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο δίνει νέα τροπή και στα δικαστικά και στα πολιτικά συμβαίνοντα.
Η απολογία Μιχαλολιάκου διήρκεσε περίπου 6 ώρες ενώπιον των ανακριτών Γεωργουλέα και Παπακώστα.
Τη θέση του ενώπιον του ανακριτή έλαβε ακολούθως ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης. Μετά την ολοκλήρωση και αυτής της απολογίας, έγινε γνωστή η απόφαση της προφυλάκισης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Χ.Α. -στην απολογία του- υποστήριξε ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι λυπάται για τη δολοφονία Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της Χ.Α. είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι το κόμμα του είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπεραμύνθηκε της νομιμότητας της οργάνωσης: “Δεν γνωρίζω εάν μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν παραβατική συμπεριφορά. Η Χρυσή Αυγή είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση”.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, φέρεται να ζήτησε την άρση του “ουσιαστικού απόρρητου” ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, “κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη Πατέλη.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν μίλησε με τον πυρηνάρχη Νίκαιας, καθώς είχε εκχωρήσει τηλεφωνικές γραμμές στα γραφεία του κόμματος.

Επίσης προφυλακίστηκαν ο βουλευτής Γ. Λαγός, η ανθυπαστυνόμος Βέτα και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γ. Πατέλης

(Με πληροφορίες από Nooz.gr, tovima.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή