Προφυλακιστέοι άλλοι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές Reviewed by Momizat on . Προφυλακιστέοι κρίθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου από τους ανακριτές οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Οι δύο βουλευτές Προφυλακιστέοι κρίθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου από τους ανακριτές οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Οι δύο βουλευτές Rating: 0

Προφυλακιστέοι άλλοι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές

Προφυλακιστέοι άλλοι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου από τους ανακριτές οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Οι δύο βουλευτές αναμένεται να περάσουν το βράδυ στην ΓΑΔΑ και την Κυριακή να μεταφερθούν στον Κορυδαλλό.

Μετά από πολύωρη διάσκεψη οι εφέτες και ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάνθηκαν ότι οι δύο βουλευτές κρίνονται προφυλακιστέοι για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκιση στους συγκεντρωμένους, αυτοί ξέσπασαν σε συνθήματα αποδοκιμασίας κατά των δικαστών, των δημοσιογράφων και του πρωθυπουργού.

Οι δύο βουλευτές απολογήθηκαν από το πρωί, ενώπιον των ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, και παρουσία του εισαγγελέα κ. Ισίδωρου Ντογιάκου. Ο κ. Γερμενής παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί 7 ώρες, ενώ ο συνάδελφός του Π. Ηλιόπουλος, για τουλάχιστον 5 ώρες.

Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι, τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για τα οποία, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Στο υπομνημά του , σύμφωνα με πληροφορίες , ο κ. Ηλιόπουλος αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται. Υποστηρίζει επίσης, ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται προσωπικά στον ίδιο ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται «δεν συγκεκριμενοποιούνται σε κανένα πραγματικό γεγονός και δεν υποστηρίζονται επίσης από κανένα άλλο στοιχείο».Σε ότι αφορά την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Ε’ , ο οποίος αναφέρει ότι τόσο ο κ. Ηλιόπουλος όσο και ο κ. Γερμενής «διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή συγκρότηση της «Χρυσής Αυγής», και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως σκοπός της οποίας ήταν εξαρχής η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει, στο υπόμνημα του, ότι στην κατάθεσή του ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις «που να συνιστούν εμπλοκή του σε “επιχειρησιακή συγκρότηση” της οργάνωσης ή να αποδεικνύουν «την με οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης».

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος απορρίπτει την κατηγορία ότι ο ίδιος είναι ναζιστής αρνείται ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι «εγκληματική οργάνωση» και προσθέτει ότι, «δεν υφίστανται, ούτε «τάγματα εφόδου», ούτε «νεοσύλλεκτοι».

Κατηγορηματικά αθώος δηλώνει και ο Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος στο υπόμνημά του δηλώνει αντιναζιστής και με κοινωνικές ευαισθησίες.

Ο Γιώργος Γερμενής, όπως αναφέρει το Mega, κατηγορείται ότι είχε κεντρικό ρόλο στη στρατιωτική εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα σύμφωνα με κατάθεση – καταπέλτη, προστατευόμενου μάρτυρα ο Γερμενής μάθαινε τα νεοσύλλεκτα μέλη να σκοτώνουν.

Αποκαλυπτικά στοιχεία περιλαμβάνει η κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα και για τον Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος βάσει εγγράφου που έστειλαν οι ανακριτές στη Βουλή, ζητώντας την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών, ο Μπούκουρας διακινούσε και αποθήκευε οπλισμό, οργάνωνε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών στην περιοχή της Κορίνθου και πουλούσε προστασία μαζί με στελέχη της Χρυσής Αυγής σε μαγαζιά.

Σε εξέλιξη βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια των απολογιών συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμετοχή ελάχιστων χρυσαυγιτών επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας έξω από τον Άρειο Πάγο.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή