Προχωρούν οι μελέτες για την ηλεκτροκίνηση Reviewed by Momizat on . Ένα οικόπεδο στη περιοχή ανάμεσα στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα, υπάρχει; Ολο και κάποιο θα υπάρχει, ελεύθερο, προκειμένου να το αγοράσουν/νοικιάσουν, ο ΟΣΕ και Ένα οικόπεδο στη περιοχή ανάμεσα στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα, υπάρχει; Ολο και κάποιο θα υπάρχει, ελεύθερο, προκειμένου να το αγοράσουν/νοικιάσουν, ο ΟΣΕ και Rating: 0

Προχωρούν οι μελέτες για την ηλεκτροκίνηση

Προχωρούν οι μελέτες για την ηλεκτροκίνηση

Ένα οικόπεδο στη περιοχή ανάμεσα στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα, υπάρχει; Ολο και κάποιο θα υπάρχει, ελεύθερο, προκειμένου να το αγοράσουν/νοικιάσουν, ο ΟΣΕ και η ΔΕΗ, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί ο σταθμός που θα διαχειρίζεται την ηλεκτροκίνηση στη γραμμή της δυτικής Θεσσαλίας, Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πλέον πρόσφατης ενηέρωσης που είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων,  κ. Βασ. Τριανταφύλλου, μετά την επικοινωνία του με εκπρόσωπο του ΟΣΕ. Η επικοινωνία είχε κι άλλο νέο: οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων προχωρούν (εκπονούνται δηλαδή) κανονικά! Και μάλιστα, πλέον, αν όλα πάνε καλά, αν, δηλαδή, ολοκληρωθούν γρήγορα, απομένει η πολιτική βούληση της Περιφέρειας, να εντάξει την ηλεκτροκίνηση στο νέο ΕΣΠΑ, που αρχίζει φέτος. Μαζί με την ηλεκτροκίνηση στην ανατολική Θεσσαλία, θα είναι το πρώτο έργο που η επόμενη αρχή θα έχει έτοιμο για να συμπεριληφθεί στα προς υλοποίηση. Αλλά, χρειάζεται η πολιτική βούληση.

Και, μέχρι τότε, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει αποδεκτή μια πρόταση που καταθέτει ο Σύλλογος: να δρομολογηθουν δρομολόγια τύπου προαστιακού από τη δυτική προς την ανατολική Θεσσαλία. Δηλαδή, συχνά, κάθε δύο ώρες για παράδειγμα, από την Καλαμπάκα προς τη Λάρισα, με δύο μόνο βαγόνια. Ετσι, όχι μόνο θα εξυπηρετείται η τοπική συγκοινωνία, αλλά και θα μπορεί άνετα και γρήγορα, οποιοσδήποτε Θεσσαλός να μετακινηθεί ποιος οιαδήποτε κατεύθυνση, με τις ανταποκρίσεις. Μια αξιόλογη πρόταση, που θα «δώσει ζωή» στο συγκεκριμένο σιδηροδρομικό δίκτυο.

 

Ανανέωση

Όλα αυτά ειπώθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής πίτας, την περασμένη Πέμπτη στη Σουίτα. Εκεί, αρχικώς, έγινε απολογισμός από το απερχόμενο ΔΣ. Σύμφωνα με αυτόν, το 2013 ο Σύλλογος πραγματοποίησε:

–         τρεις εκδρομές (σε Ανδριανούπολη, Φανάρι, Χαλκίδα)

–         εορτασμός της τσικνοπέμπτης στο βαγόνι – γραφείο του Συλλόγου

–         βαφή του βαγονιού και συντήρησή του

–         συμμετοχή στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ

–         συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Σπηλιόπουλο

–         (το κυριότερο) μοίρασμα άνω των 2.000 φυλλαδίων σε επιβάτες των αμαξοστοιχιών που διέρχονταν από τα Τρίκαλα, για την ηλεκτροκίνηση

Εγινε, επίσης, ανάδειξη νέου ΔΣ. Η ανανέωση είναι εμφανής: Βασίλης Τριανταφύλλου, Αθανασία Τσιοτινού, Αποστόλης Παπαδόπουλος, Λίτσα Παπαϊωάννου και Αμαδαντία Νεγρίν τα νέα μέλη, που ήδη έχουν σήκωσαν τα μανίκια και, μετά την επικείμενη συγκρότηση σε Σώμα, θα ξεκινήσουν δουλειά.

Θανάσης Μιχαλάκης
(Πρώτη δημοσίευση ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 3-2-14)

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή