"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Προχωρούν σε προσωποποιημένες μηνύσεις οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από τη δεύτερη συνάντηση συγγενών των θυμάτων των Τεμπών στην Λάρισα | EUROKINISSI

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες ενέργειες για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών φεύγουν από τη Λάρισα οι συγγενείς των θυμάτων, που συναντήθηκαν για ενημερωθούν από τον πραγματογνώμονα και λάβουν αποφάσεις. Στη συνάντηση είχαν προσκαλέσει και τον Κώστα Αχ. Καραμανλή , ο οποίος ούτε πήγε ούτε απάντησε στο αίτημά τους, καθώς ζητούν να μιλήσουν μαζί του.

Η ομιλία του στη Βουλή αλλά και το χειροκρότημα από τους βουλευτές της Ν.Δ., κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, έχουν προκαλέσει οργή και θλίψη μεταξύ των συγγενών, καθώς αποποιήθηκε κάθε ουσιαστική ευθύνη και κρύφτηκε πίσω από την παραίτησή του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε χώρο που παραχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο κτίριο Θεοφράστου, όπου ο τεχνικός σύμβουλος Κώστας Λακαφώσης τους ενημέρωσε για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα, κυρίως όσον αφορά τις εργασίες που έγιναν τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, όπως και για το τι προκάλεσε την έκρηξη κατά τη σύγκρουση των τρένων. Άλλωστε, δικηγόρος των οικογενειών έχει ενημερώσει ότι επεκτείνεται η έρευνα για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

EUROKINISSI

Οι περισσότερες από τις 30 οικογένειες επιβατών και των μηχανοδηγών που παρέστησαν στη συνάντηση είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά των προσώπων, αλλά και υπηρεσιών, που κλήθηκαν να χειριστούν την κατάσταση τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Οι συγγενείς θυμάτων επιμένουν ότι υπάρχει έγκλημα πίσω από τον θάνατο των παιδιών τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων.

Οι μηνύσεις αναμένεται να κατατεθούν εντός της εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης