«Πρωταγωνιστής» η  παράδοση στη Σωτήρα Τρικάλων Reviewed by Momizat on .     Με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση του κοινού η εκδήλωση της Π.Ε. Τρικάλων και της Ι.Μ. Τρίκκης & Σταγών  «Τον Αλωνάρη δούλευε, να ‘ χεις καλό     Με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση του κοινού η εκδήλωση της Π.Ε. Τρικάλων και της Ι.Μ. Τρίκκης & Σταγών  «Τον Αλωνάρη δούλευε, να ‘ χεις καλό Rating: 0

«Πρωταγωνιστής» η  παράδοση στη Σωτήρα Τρικάλων

«Πρωταγωνιστής» η  παράδοση στη Σωτήρα Τρικάλων

 

 

Με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση του κοινού η εκδήλωση της Π.Ε. Τρικάλων και της Ι.Μ. Τρίκκης & Σταγών  «Τον Αλωνάρη δούλευε, να ‘ χεις καλό Χειμώνα» στη Σωτήρα Τρικάλων την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016. Η εκδήλωση σκοπό είχε να αναδείξει τα στάδια παραδοσιακής επεξεργασίας των σιτηρών και κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων : άλεσμα με χερόμυλο, κοπάνισμα σταριού, κοσκίνισμα αλευριού, ζύμωμα ψωμιού, άνοιγμα φύλλου, στρώσιμο πίτας, ψήσιμο στη γάστρα, ζύμωμα και τρίψιμο τραχανά. Στη συνέχεια οι χορευτικές ομάδες των συλλόγων παρουσίασαν χορούς και τραγούδια της περιοχής μας υπό τους ήχους του Σπύρου Αναστασίου στο κλαρίνο, Σωτήρη Γοργογέτα στο τραγούδι, Βασίλη Πλακιά στο βιολί και Κώστα Γκόντζια στο λαούτο. Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών Πρωτοσύγκελος Αλέξιος Κανίνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ο Πρόεδρος του Μ.Ε.Σ. Σωτήρα Τρικάλων κ. Δημήτρης Κέμος.

Εμφάνιση DSC_0018.JPGΕμφάνιση DSC_0018.JPG

sotira 2

Ως οικοδεσπότες της εκδήλωσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Π.Ε. Τρικάλων και την Ι.Μ. Τρίκκης & Σταγών για την ανταπόκριση στο αίτημά μας για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, η οποία ελπίζουμε να γίνει ετήσιος θεσμός με εναλλαγή του τόπου διεξαγωγής στα χωριά της περιοχής, καθώς σκοπός είναι η ανάδειξη και προβολή της τοπικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ευχαριστούμε τους συλλόγους των όμορων χωριών που συνέβαλλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης και ειδικότερα τις χορευτικές ομάδες, τους χοροδιδασκάλους, τα μέλη που μαγείρεψαν τα υπέροχα παραδοσιακά εδέσματα, όσους συμμετείχαν στα δρώμενα και τα διοικητικά συμβούλια του Μορφωτικού Συλλόγου Ριζωματιανών, του Μορφωτικού Συλλόγου Ράξας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεπτοκαρυάς και του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Σωτήρας για την άψογη συνεργασία. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη, τους εθελοντές και τους χορευτές του Μ.Ε.Σ. Σωτήρα Τρικάλων που βοήθησαν στο στήσιμο του σκηνικού, στην εξυπηρέτηση του κοινού, στην τακτοποίηση του χώρου, στην ετοιμασία των εδεσμάτων και στη φιλοξενία, τον Ηλεκτρολόγο Χαράλαμπο Ζάχο για την ενίσχυση του φωτισμού, καθώς επίσης τους Μύλους Καραγεώργου και τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Αθανάσιο Φαλτάκα για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου. Ευχαριστούμε τον Αχιλλέα Λέρα – Υπεύθυνο των Χορευτικών Τμημάτων του συλλόγου που είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης, τα κείμενα και την παρουσίαση του προγράμματος. Τέλος ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και που παρά την καλοκαιρινή μπόρα, παρέμεινε στον χώρο και επικρότησε τον κόπο και την προσπάθεια των συλλόγων.

ΜΕΣ Σωτήρα Τρικάλων

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή