Πρωτιά της τρικαλινής Κατερίνας Μπλέτσα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας για σπάνιες παθήσεις Reviewed by Momizat on . Την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας EURORDIS κατέκτησε η συμπολίτισσα Κατερίνα Μπλέτσα. Αργά το βράδυ της Κυριακής στη 1 ώρα Ελλάδας, ολοκλη Την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας EURORDIS κατέκτησε η συμπολίτισσα Κατερίνα Μπλέτσα. Αργά το βράδυ της Κυριακής στη 1 ώρα Ελλάδας, ολοκλη Rating: 0

Πρωτιά της τρικαλινής Κατερίνας Μπλέτσα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας για σπάνιες παθήσεις

Πρωτιά της τρικαλινής Κατερίνας Μπλέτσα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας για σπάνιες παθήσεις

Την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας EURORDIS κατέκτησε η συμπολίτισσα Κατερίνα Μπλέτσα. Αργά το βράδυ της Κυριακής στη 1 ώρα Ελλάδας, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός αυτής της πανευρωπαϊκής μη κυβερνητικής οργάνωσης για άτομα με σπάνιες ασθένειες.

kater1

Το τελικό αποτέλεσμα

Η Κατερίνα Μπλέτσα μετείχε με τη φωτογραφία που βλέπετε (ανοίγει σε νέα καρτέλα με δεξί κλικ), τραβηγμένη από την Ελένη Μαγκούτα. Ο διαγωνισμός εξελίχθηκε σε ντέρμπι, αφού τις τελευταίες δύο ημέρες μια όμορφη κοπελίτσα από την Κροατία, η Μαριέτα, πέρασε τη μέχρι τότε πρώτη σε ψήφους Κατερίνα. Όμως, η κινητοποίηση φίλων, πολλών φίλων, με κοινοποιήσεις μέσω του facebook, έδωσαν την πρωτιά στην Κατερίνα με 15.051 ψήφους, έναντι 14.814 της μικρής Μαριέτας. Φυσικά, τα συγχαρητήρια αξίζουν και σε εκείνη αλλά και στους συμμετέχοντες/σες από άλλες χώρες της Ευρώπης, που δεν κατάφεραν να πρωτεύσουν, αλλά έγιναν το «μέσο» για το μήνυμα της ισότητας.
Ετσι, 15.051 Ελληνες και φυσικά τρικαλινοί, άγνωστοι, βεβαίως, οι περισσότεροι της Κατερίνας, συμμερίστηκαν τη συμμετοχή της, θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους (τυχαίο που οι προηγούμενες λέξεις ξεκινούν με το «συν»;) και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Το υλικό κέρδος είναι ασήμαντο (ένα ipod), μπροστά στα ηθικά και άλλα κέρδη: συμμετοχή, συμπαράσταση, κατανόηση, διαφορετική αντιμετώπιση πλέον, όσων αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα. Ετσι, η Κατερίνα Μπλέτσα, μπορεί να συνεχίσει τώρα την άλλη της προσπάθεια, αυτή για τη συγκέντρωση υπογραφών που θα παραδοθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, προκειμένου τα Τρίκαλα να γίνουν μια πραγματικά προσβάσιμη πόλη, για όσους έχουν προβλήματα κινητικότητας.
Η ίδια, πάντως, μιλώντας στην trikkipress.gr, ήταν σαφώς προσγειωμένη και γνώστρια του τι συνέβη: «Σ’ αυτή τη φάση η φωτογραφία μας είναι αυτή με τις περισσότερες ψήφους (σ.σ.: ακολουθεί η επιλογή και από τους 12 κριτές). Ευχαριστώ όλους, όσοι ασχολήθηκαν μαζί μου και θέλησαν να μπουν στην παρέα μου έστω μέσω facebook… Θα συνεχίσω να προβάλλω την αναπηρία ως διαφορετικότητα και όχι ως ανικανότητα, όπως κυρίως προβάλλεται βασικά από τα ΜΜΕ».
Και συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «πάνω απ’ όλα είναι η μοναδικότητα του ανθρώπου». Εκλεισε, δε, υπενθυμίζοντας το σλόγκαν που συνόδευε τη φωτογραφία:  «Μην αφήνεις την αναπηρία σου να ορίσει τη ζωή σου».
Και τίποτε άλλο, πλην της ίδιας ζωής, θα προσθέταμε.

Θανάσης Μιχαλάκης
ΣΗΜ: Η trikkipress.gr ευχαριστεί όλους και όλες, όσοι και όσες από την πρώτη στιγμή μετείχαν, στήριξαν και διέδωσαν αυτή την κίνηση. Τώρα, μπροστά μας είναι η συγκέντρωση υπογραφών για την προσβασιμότητα στα Τρίκαλα

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή