Πρωτοβουλία Καθηγητών: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Reviewed by Momizat on . Με τη μόνη γλώσσα που ξέρει, αυτή της βίας και της καταστολής απάντησε και πάλι η κυβέρνηση νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών και Με τη μόνη γλώσσα που ξέρει, αυτή της βίας και της καταστολής απάντησε και πάλι η κυβέρνηση νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών και Rating: 0

Πρωτοβουλία Καθηγητών: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Πρωτοβουλία Καθηγητών: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Με τη μόνη γλώσσα που ξέρει, αυτή της βίας και της καταστολής απάντησε και πάλι η κυβέρνηση νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων σε διαθεσιμότητα έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την Τρόικα.

Οι δυνάμεις καταστολής, παραβιάζοντας κατάφωρα, στοιχειώδη, δημοκρατικά δικαιώματα, κάνοντας χρήση χημικών, με απίστευτη αγριότητα, (σπρωξίματα, χτυπήματα και  κλοτσιές), απώθησαν βίαια μέσα και έξω από το προαύλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες.

Βία που άσκησε και αργότερα στο Σύνταγμα εναντίον των εργαζομένων που είχαν συγκεντρωθεί διεκδικώντας πίσω τη ζωή τους. Βία που γνωρίσαμε επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα τόσο  στον Πυργετό όσο και στην Καρδίτσα πριν από λίγες ημέρες κατά την επίσκεψη του Υπουργού των απολύσεων για την κοπή της πίτας της τοπικής ΝΔ. Βία που άσκησε και συνεχίζει να ασκεί για να φιμώσει τους αγώνες.

Χημικά, ξύλο, επικίνδυνη σωματική βία από τα ΜΑΤ του Δένδια, προσαγωγές στην Ασφάλεια κάθε φορά που υψώνεται φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στις απάνθρωπες και βίαιες πολιτικές που γεννούν την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ καταδικάζει την τρομοκρατία και την καταστολή που εφαρμόζει η κυβέρνηση και καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών. Καταγγέλλουμε την προσαγωγή  17 εκπαιδευτικών ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης αλλά και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας Διονυσία Ματιάτου στη ΓΑΔΑ και μια συναδέλφισα από τη Λάρισα, που χτυπημένη από τα ΜΑΤ διακομίστηκε από τη ΓΑΔΑ στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” με ασθενοφόρο.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση της ντροπής που καταρρέει και προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία, στηριζόμενη στη βία και την τρομοκρατία. Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι τα  κοινωνικά προβλήματα, πουθενά στον κόσμο, δεν λύνονται με τις δυνάμεις καταστολής. Τονίζουμε κατηγορηματικά, ότι η αστυνομοκρατία, τα χτυπήματα, οι τραυματισμοί και οι προσαγωγές, δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αλλά και όλους τους συναδέλφους που έχουν ακόμα τη δουλειά τους, στον ύστατο αγώνα (απεργίες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις) τις τελευταίες 21 ημέρες, για να ματαιώσουμε τα σχέδια τους και να μην οδηγηθεί στην απόλυση κανείς συνάδελφός μας, κανένας εργαζόμενος.

 

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Αγώνας μέχρι τη νίκη, δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Ή εμείς ή αυτοί.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή