"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – «Το κράτος είμαι ΕΓΩ»

lafarm

Σχετικά άρθρα

mathites

Τον Νοέμβρη του 2010, η παράταξή μας είχε στείλει επιστολή προς τους συναδέλφους και τον τοπικό τύπο με τίτλο: « Ο πειρασμός της εξουσίας». Στην παρέμβασή μας αναφερόμασταν στα πρώτα δείγματα γραφής του νέου διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων( Τσέλιος).

Στηλιτεύαμε την αντισυναδελφική συμπεριφορά και την παραβίαση των νόμων τόσο από τον Διευθυντή όσο και από την Περιφερειακή Διευθύντρια ( Πράντζου). Στην επιστολή καταλήγαμε «πως η εξουσία μπορεί να αλλοτριώσει τον άνθρωπο και να τον οδηγήσει εναντίον των συναδέλφων και υπέρ των ανωτέρων του (Περιφερειακή Διευθύντρια, Υπουργείο Παιδείας) ή της «κοινής γνώμης» λαϊκίζοντας, προκειμένου να διατηρηθεί σε αυτή.»
kathigites
Η συμπεριφορά και οι πρακτικές που παραπέμπουν στον Λουδοβίκο ΙΔ΄ («Το κράτος είμαι εγώ»), δυστυχώς, συνεχίστηκαν με την επιλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων που έγινε το 2011. Τότε, έγινε ωμή παραβίαση του νόμου με τη συμμετοχή του κ. Τσέλιου ως προέδρου του Υπηρεσιακού συμβουλίου επιλογής, παρότι είχε κώλυμα συμφέροντος.
Σε καταγγελία αλλά και στην παράσταση διαμαρτυρίας που έκανε η ΕΛΜΕ Τρικάλων, ο Διευθυντής είχε πει πως τον παρότρυνε η κ. Πράντζου να μην εξαιρεθεί από το Συμβούλιο και αυτός υπάκουσε. Αυτή, συνάδελφοι, ήταν η αντίληψη των στελεχών της εκπαίδευσης για την άσκηση των καθηκόντων τους, παραβιάσεις του νόμου και αλαζονική συμπεριφορά.
kathigites
Ούτε η στάση των αιρετών του κλάδου, δυστυχώς, δεν ήταν ανάλογη των περιστάσεων. Μάλιστα, αιρετός της ΔΑΚΕ, σε πρόσφατη επιστολή του έγραψε για «Το χρονικό μιας προαγγελθείσας δικαίωσης». Ο κ. Κίτος είχε παρέμβει πολλές φορές θεσμικά και δια του τύπου, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «επισημαίνοντας το μη νομότυπο της διαδικασίας», στην ουσία όμως νομιμοποίησε την όλη διαδικασία αφού συμμετείχε κανονικά σε αυτή. Αντί να παρατηθεί από την παράνομη, κατά τον ίδιο, διαδικασία έκρινε πως έπρεπε να συμμετέχει. Γιατί άραγε; Μήπως για να βοηθήσει στην επιλογή των «αρίστων».

Ο αιρετός της ΠΑΣΚ, δέχτηκε ως νόμιμη τη διαδικασία αφού η εντολή ήρθε από τα «πάνω», ξεχνώντας πως ως δημόσιοι λειτουργεί είμαστε υπόλογοι στο Σύνταγμα και τους νόμους και όχι στις ορέξεις του κάθε Λουδοβίκου.

Mε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας η όλη διαδικασία κρίθηκε έκνομη και πρέπει να επαναληφθεί και να γίνει νέος πίνακας. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη και ποιος τελικά θα πληρώσει για την αναστάτωση που θα προκληθεί στα σχολεία; Ποιος θα πληρώσει τυχόν αποζημιώσεις ή επιδόματα; Δεν πρέπει να πληρώσουν αυτοί που παραβίαζαν εσκεμμένα τον νόμο και για ανταμοιβή πήραν και τον βαθμό Α’.

Συνάδελφοι, με την αλλαγή του νομικού πλαισίου για την επιλογή των στελεχών μας δίνεται,για πρώτη φορά, η δυνατότητα να έχουμε λόγο στην επιλογή τους. Μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε αυτούς που λειτουργούν δημοκρατικά και στα πλαίσια της νομιμότητας μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και προσωπικές γνωριμίες.

Μας δίνεται η δυνατότητα να «μαυρίσουμε» αυτούς μας κουνούσαν το δάκτυλο, αυτούς που μας απειλούσαν, αυτούς που έγραφαν στα πολιά τους τα παπούτσια τον σύλλογο. Έχουμε την δυνατότητα να μαυρίσουμε τους μικρούς Λουδοβίκους.

Υ.Γ.: Εάν επαναληφθεί η διαδικασία, εμείς δηλώνουμε, πως θα βαθμολογήσουμε με άριστα όλους τους συναδέλφους, εκτός από αυτούς που έδειξαν με την συμπεριφορά και τις αποφάσεις τους πως είναι κατά των συναδέλφων και του κλάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης