Πρωτομηνιά… προεκλογικής περιόδου από την παράταξη “Φυσάει Κόντρα” Reviewed by Momizat on . Ανοίγει την αυλαία της προεκλογικής περιόδου η παράταξη «Φυσάει Κόντρα» στον Δήμο Τρικκαίων. Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η τακτική ολομέλεια των μελών Ανοίγει την αυλαία της προεκλογικής περιόδου η παράταξη «Φυσάει Κόντρα» στον Δήμο Τρικκαίων. Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η τακτική ολομέλεια των μελών Rating: 0

Πρωτομηνιά… προεκλογικής περιόδου από την παράταξη “Φυσάει Κόντρα”

Πρωτομηνιά… προεκλογικής περιόδου από την παράταξη “Φυσάει Κόντρα”

fysaei kontra 1Ανοίγει την αυλαία της προεκλογικής περιόδου η παράταξη «Φυσάει Κόντρα» στον Δήμο Τρικκαίων. Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η τακτική ολομέλεια των μελών και των φίλων της παράταξης – στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικάλων.

«Ως θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτης κατά σειρά ολομέλειας του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» ορίσθηκαν να συζητηθούν:

– Ο πολιτικός και οργανωτικός απολογισμός της μέχρι σήμερα δράσης και λειτουργίας της παράταξης,

– Η επικαιροποίηση της εκλογικής της διακήρυξης,

– Η συγκρότηση ομάδων εργασίας από μέλη της παράταξης που θα επεξεργασθούν και θα εμπλουτίσουν τον προγραμματικό λόγο του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» για το περιβάλλον και το δημόσιο χώρο, για την κοινωνική παρέμβαση και  την αλληλεγγύη, για τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης αποφασίσθηκε στην ολομέλεια αυτή να εκκινήσει η διαδικασία της   κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τη συγκρότηση του  συνδυασμού που με όρους νίκης και διάθεση ανατροπής θα διεκδικήσει τη δημοτική αρχή  και τη δημοτική πλειοψηφία στο Δήμο Τρικκαίων».

Αυτά αναφέρονται σε δελτίο Τύπου της παράταξης. Η ουσία είναι ότι αρχίζει η διαδικασία για όσους ενδιαφέρονται, όχι μόνο να θέσουν ζητήματα εντός αυτής, αλλά και σε όσους θα σταθούν «απέναντί της», με άλλους συνδυασμούς που αναμένεται να μετάσχουν στις εκλογές.
Η παράταξη, πάντως, θα αρχίσει μια διαδικασία που δεν έχουμε ξααδεί δημοσίως να γίνεται στην πόλη και στον Δήμο, σε τέτοια έκταση. Αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της διαδικασίας, αλλά και οι πιθανές υποψηφιότητες για τον δημαρχιακό θώκο.

Στο γενικό επίπεδο, εκτός από τον Δημήτρη Παπαστεργίου, οι κινήσεις του οποίου συντόμως θα γνωστοποιηθούν, και τη Λαϊκή Συσπείρωση, της οποίας θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ η συμμετοχή, επικρατεί ένα πλήρως αδιαμόρφωτο τοπίο. Επιθυμίες υπάρχουν, συζητήσεις υπάρχουν, σκέψεις υπάρχουν, διάθεση υπάρχει. Αλλά υπάρχουν και το οικονομικό, ο εκλογικός νόμος, η ανάγκη συμπλήρωσης ενός ψηφοδελτίου απαρτιζόμενου από περίπου 170 άτομα (αν ο συνδυασμός θέλει να έχει πιθανότητα για νίκη), οι προσωπικές φιλοδοξίες, οι πιθανές συμμαχίες, οι πιθανές «μετεγγραφές», οι συμφωνίες μεταξύ κομμάτων (ή… όχι), το γενικό πολιτικό σκηνικό, τα πραγματικά προβλήματα.
Επομένως, από την Κυριακή και μετά, όλα αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους.

Εξάλλου, αυτός ο Δήμος έχει να δώσει πολλά και οι κάτοικοί του περιμένουν περισσότερα.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή