"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

41.7 C
Trikala

Πρωτοφανής απόφαση: Άλλαξαν την επίβλεψη της κεντρικής πλατείας.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Eκπληξη αλλά και πολλά ερωτήματα προκάλεσε η πρωτοφανής ενέργεια του δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά να αλλάξει την επίβλεψη του πολύπαθου έργου της Κεντρικής Πλατείας που θυμίζει πλέον «γεφύρι της Άρτας»

Απλά ο δήμαρχος Τρικκαίων  δεν «θυσίασε» τον πρωτομάστορα  του έργου αλλά τους επιβλέποντες μηχανικούς  αντικαθιστώντας τους!! από τη Διευθύντρια Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ.Θεοδώρα Σαργιώτη.

Κύκλοι των εργολάβων μηχανικών που γνωρίζουν πολύ καλά την διαδικασία εκτέλεσης των έργων χαρακτήριζαν την απόφαση του δημάρχου πρωτοφανή, επισημαίνοντας  ότι πουθενά και σε καμία υπηρεσία δεν συνηθίζεται να αναλαμβάνει την επίβλεψη ενός έργου-όσο σημαντικό κι αν είναι- η διευθύντρια  των υπηρεσιών η οποία έχει ρόλο  υψηλής εποπτείας και  συντονισμού των έργων που εκτελούνται.

Πολύ περισσότερο ο αριθμός των έργων που εκτελούνται ταυτόχρονα ξεπερνάει, όπως κομπάζει ο δήμαρχος Νίκος Σακκάς, τα 92.

Επιπλέον μία τέτοια απόφαση θεωρείται μομφή προς το πρόσωπο των μηχανικών που είχαν το προηγούμενο διάστημα την επίβλεψη του έργου ,αφού εκ της αντικαταστάσεώς τους πιστώνονται την καθυστέρηση του έργου.

Πέραν των άλλων, οι ίδιοι κύκλοι επεσήμαναν ότι η ταύτιση σε ένα πρόσωπο του επιβλέποντος μηχανικού παράλληλα με την ιδιότητα της  Διευθύντριας  Τεχνικών Υπηρεσιών, μοιραία  παραπέμπει στο «Διευθύντρια εγκρίνει, Διευθύντρια επιβλέπει» αφού οι επιμετρήσεις, οι λογαριασμοί, οι συγκριτικοί, οι παρατάσεις κ.α. θα εγκρίνονται και θα υπογράφονται από το ίδιο πρόσωπο, από την κ Θεοδώρα Σαργιώτη.

Η δικαιολογία του δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά οτι με την απόφαση του αυτή θέλει  να αναβαθμίσει την επίβλεψη ενός εμβληματικού έργου αποδίδοντας ανάλογη σημασία, σκοντάφτει  στο καταλυτικό ερώτημα γιατί κάτι τέτοιο δεν έγινε νωρίτερα και γίνεται τώρα.

Παράλληλα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές   πολλαπλασιάζονται και οι ψίθυροι για τις πολύ κακές σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του δήμου με την υπηρεσιακή ηγεσία των τεχνικών έργων.

Κάποιοι λένε για «καζάνι που βράζει» και κάποιοι άλλοι ότι αναμένεται να ανοίξουν στόματα.

Όλοι σίγα σιγά φαίνεται να παίρνουν αποστάσεις.

3 ΣΧΟΛΙΑ

    • Και αν απλώς η μέχρι τώρα πορεία απέδειξε κωλυσιεργία? Αν δλδ κατά τα γνωστά κείμενα, το έργο δεν προχωρούσε επειδή κάποιοι βαριούνται, έβρισκαν λόγους για να καθυστερούν κα?
      Επειδή συνέβη πρώτη φορά στα χρονικά, δεν σημαίνει πως κακώς συνέβη.
      Απλώς χρειάζεται και αυτή η ανάθεση αρμοδιοτήτων να ελέγχεται για την απόδοση της. Και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης