Πρόγραμμα Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και Φασισμού. Reviewed by Momizat on . Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζι Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζι Rating: 0

Πρόγραμμα Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και Φασισμού.

Sarafis
Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Ο φετινός εορτασμός θα γίνει το Σάββατο 9 Μαΐου 2015.

Στην πόλη των Τρικάλων θα γίνουν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

• Γενικός σημαιοστολισμός της πόλης από την όγδοη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής.
• Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαϊου μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επομένης.
• Ώρα 10:30 – Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλεξίου. Η προσέλευση στην δοξολογία θα γίνει μέχρι ώρα 10:25.
• Ώρα 11:00 – Επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία από τον δάσκαλο του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Νικόλαο Σπανό και κατάθεση στεφάνων εκπροσώπων όλων των οργανώσεων, οι οποίες έλαβαν ενεργά μέρος στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής, στον Ανδριάντα του Στρατηγού Σαράφη στην Κεντρική Πλατεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ:

• Η Ιερά Μητρόπολις Τρίκκης και Σταγών το θρησκευτικό μέρος της εορτής.
• Η Σ.Μ.Υ. τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση τιμών.
• Ο Δήμος Τρικκαίων για την διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής προς απόδοση τιμών κατά την δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων.
• Η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων την τήρηση της τάξης.

Τρίκαλα 06 Απριλίου 2015.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

Αφήστε το σχόλιο σας