"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου έως 7 Ιανουαρίου 2023

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 6:00 θα μεταβεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΑΛΕΞΙΟΣ» (οδός Όθωνος) και θα παρακολουθήσει την Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση με τίτλο: «ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΕ» που διοργανώνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Τρικάλων) και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως του Αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον»

Το απόγευμα στις 5:30, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στην Πηνειάδα Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Δαμάστας»Ακολούθως θα Χοροστατήσει και ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηνειάδος.

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου το πρωί θα μεταβεί στο Εθνικό Στάδιο Τρικάλων και θα παρακολουθήσει το Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Τρικάλων

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου επί τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου. Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας θα τελέσει μνημόσυνο για τον αείμνηστο Καθηγούμενο π. Ιγνάτιο Πούτο.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου από 8:30 έως 12:15 βραδινή θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Χριστουγέννων και εν συνεχεία θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού για την Εορτή της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Εν συνεχεία στις 8:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά τη διάρκεια του Εσπερινού της Ιεράς Αγρυπνίας που θα τελεσθεί στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.

Ακολούθως στις 10:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά τη διάρκεια του Όρθρου της Ιεράς Αγρυπνίας που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου το πρωί 4:45 έως 8:30Εορτή της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Εν συνεχεία από 9 έως 10:30 το πρωί θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά τη διάρκεια της δεύτερης Θείας Λειτουργίας για τους γονείς με μικρά παιδιά ή τους εργαζομένους με νυκτερινό ωράριο στον ίδιο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Γαρδικάκι Τρικάλων επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου «Η ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΠΙΣ».

Τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Γαρδικάκι Τρικάλων επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου «Η ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΠΙΣ».

Το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 7:00 θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων και θα παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης για τους φοιτητές, τις φοιτήτριες τους νέους και νέες και για τα νέα ζευγάρια της Μητροπόλεως. Η όλη εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σχοινά και στη συνέχεια, αφού παρατεθεί δεξίωση, θα επακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με οδηγό την δημοτική μας παράδοση.

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων με την ευκαιρία της Αποδόσεως της Εορτής των Χριστουγέννων.

Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 6:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού για την Εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023 το πρωί, εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας θα Λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Περί ώρα 10:30 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας δια την πρώτη του έτουςΕν συνεχεία θα ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα της Ενορίας.

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου το βράδυ από ώρα 8:00 μέχρι τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Θεοφανείων και εν συνεχεία θα ιερουργήσει κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό με την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου το πρωί 7:30 μέχρι τις 10:45, εορτή των Θεοφανείων του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, θα Λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.  Ακολούθως 10:45 μέχρι τις 11:30 θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Εν συνεχεία στις 11:30, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως προς την Κεντρική Γέφυρα των Τρικάλων όπου στις 12:00 θα τελεσθεί η Ακολουθία Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

Εν συνεχεία στις 13:30 θα μεταβεί στη Λίμνη «Γκιτζή» στο Μικρό Κεφαλόβρυσο και θα τελέσει την Ακολουθία Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης