Πρόγραμμα στήριξης απόρων οικογενειών και στον Νομό Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γιώργου Τσίγκα, των Δημάρχων Τρικκαίων, Πύλης και Φαρκαδόνας κ. Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γιώργου Τσίγκα, των Δημάρχων Τρικκαίων, Πύλης και Φαρκαδόνας κ. Rating: 0

Πρόγραμμα στήριξης απόρων οικογενειών και στον Νομό Τρικάλων

dimarxoi
Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γιώργου Τσίγκα, των Δημάρχων Τρικκαίων, Πύλης και Φαρκαδόνας κ.κ. Παπαστεργίου, Μαράβα, Μεριβάκη, εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, υπογράφθηκε το συμφωνητικό Κοινωνικής Σύμπραξης Φορέων, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους.
Perifereiaki enotita
Η υπογραφή του συμφωνητικού όλων των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ήταν η συνέχεια της προ ημερών σύσκεψης που ήταν η δεύτερη φάση της διαβούλευσης κοινωνικών φορέων για τη διαμόρφωση κοινωνικών συμπράξεων στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους. Όπως αποφασίστηκε Φορέας Συντονιστής του έργου ορίστηκε ο Δήμος Τρικαίων, ενώ ήδη υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από τον συντονιστή φορέα η Έκθεση Πεπραγμένων της διαβούλευσης η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ως προς τις διαθέσιμες δομές, το επίπεδο και τις ανάγκες στελέχωσης των δομών, την αποτύπωση των ιδιαιτεροτήτων του δικτύου διανομής υλικής βοήθειας, το σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων, την διάγνωση αναγκών και την καθολικότητα κάλυψης τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Όπως έχει τονίσει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός “προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό μέσο, όπως είναι και το πρόγραμμα το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί από τα μέσα του 2015, για την πρόνοια και την κοινωνική ένταξη. Το πρόγραμμα αυτό διασφαλίζει την διάχυση της ενίσχυσης του ελάχιστου εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος σε όλους τους Δήμους της χώρας και ταυτόχρονα προσφέρει ειδική βοήθεια σε ανθρώπους, που πραγματικά έχουν ανάγκη. Σ’ αυτή την προσπάθεια, που γίνεται από το Υπουργείο, πρέπει να συντονιστούν Περιφέρειες, Δήμοι και όλοι οι φορείς που αυτή τη στιγμή ενεργοποιούνται εθελοντικά ή θεσμικά για τη βοήθεια των άπορων. Γι’ αυτό χρειάζεται ένας οδικός χάρτης ενεργειών, για να μπορέσουμε να δώσουμε μεγαλύτερη αξία στη διαδικασία και για να φτάσει η βοήθεια εκεί και σ’ αυτούς που πρέπει. Αισιοδοξούμε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα με ισορροπία, συναίνεση, συνεννόηση και συνεργασία, να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να μην υπάρξουν γεγονότα και διαδικασίες που θα φέρουν πίσω την υλοποίηση των προγραμμάτων σε μια δύσκολη περίοδο”.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε ότι “η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, όλες οι Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας και όλοι οι φορείς μέσω αυτού του προγράμματος είμαστε δίπλα στους άπορους, στους ανθρώπους αυτούς που χρειάζονται πραγματικά την βοήθειά μας. Σήμερα όλοι οι φορείς υπογράψαμε ένα συμβόλαιο συνεργασίας προκειμένου από κοινού να στηρίξουμε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο τους συναθρώπους μας, κάτι που ως Περιφέρεια Θεσσαλίας κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε: “Σήμερα υπογράψαμε την μεγάλη κοινή προσπάθεια που κάνουμε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι 4 Δήμου του Νομού, δεκάδες σύλλογοι και σωματεία, η Εκκλησία και πολλοί άλλοι φορείς, προκειμένου να επωμιστούμε το μεγάλο πρόβλημα του επισιτισμού. Ο Δήμος Τρικκαίων όντας ως φορέας υλοποίησης τραβάει μπροστά με τη βοήθεια της Περιφέρειας την οποία χρειαζόμαστε πάρα πολύ να δώσουμε λύσεις στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη”.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή