Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: Δεν μας επιβάρυνε το άνοιγμα των καταστημάτων αλλά των σχολείων – Να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια Reviewed by Momizat on . Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος αναλύει σε δήλωσή του που αποδίδει την σταδιακή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών: Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος αναλύει σε δήλωσή του που αποδίδει την σταδιακή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών: Rating: 0

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: Δεν μας επιβάρυνε το άνοιγμα των καταστημάτων αλλά των σχολείων – Να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: Δεν μας επιβάρυνε το άνοιγμα των καταστημάτων αλλά των σχολείων – Να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος αναλύει σε δήλωσή του που αποδίδει την σταδιακή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών:

«Προσεγγίζοντας ρεαλιστικά την σταδιακή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών και κυρίως της αύξησης των κρουσμάτων κατά  57% και της θετικότητας κατά 31,6%,  με παράλληλη αύξηση των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού και στη χώρα μας, θα πρέπει να προχωρήσουμε από δω και πέρα με πολύ προσεκτικά βήματα.

Η επιδείνωση αυτή των επιδημιολογικών δεικτών αποτυπώνει κυρίως την κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων και όχι του λιανεμπορίου, που αφενός μεν δεν ήρθαν οι μέρες του να αποτυπωθεί,  αφετέρου δε,  και από την μορφή λειτουργίας του κατά τη διάρκεια των γιορτών, δεν φαίνεται να μας επιβάρυνε ιδιαίτερα. Η προσβολή κυρίως ηλικιωμένων συμπολιτών μας από την covid -19 μας παραπέμπει κατευθείαν στην σχολική κινητικότητα, καθόσον αυτή του λιανεμπορίου θα είχε επιπτώσεις σε νεαρά άτομα.

Όπως ακριβώς είχαμε επισημάνει πριν το άνοιγμα των σχολείων τα μικρά παιδιά δεν νοσούν βαριά, δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τον ιό, όμως τα συμπτωματικά έχουν μεγάλο ιικό φορτίο και διασπείρουν όπως σχεδόν  και οι ενήλικες. Αυτό, μαζί με το κλείσιμο αρκετών τμημάτων σε όλη τη χώρα λόγω θετικών κρουσμάτων, θα πρέπει να παραδειγματίσει όσους έχουν εμμονές γύρω από το άνοιγμα των σχολείων.

Το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου θα πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί, τόσο από την επιστημονική όσο και την πολιτική διαχείριση, καθόσον τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν θα πρέπει να πειραματιστούμε με μια ηλικιακή ομάδα που έχει μάλιστα και πάρα πολλές κοινωνικές δραστηριότητες.

Όλοι μας θέλουμε να επιστρέψουν οι μαθητές μας στα θρανία και στο φυσικό τους περιβάλλον. Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς επιβάρυνση της Δημόσιας Υγείας. Δεν θα πρέπει αυτή τη στιγμή να υποτιμήσουμε τη  πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα του μεταλλαγμένου ιού, τα στελέχη του οποίου οφείλει η πολιτεία να ανιχνεύει και να ιχνηλατεί άμεσα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των ειδικών επιστημόνων μας και τον αντίστοιχο ιατροβιολογικό εξοπλισμό».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή