"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών: Αυτή είναι η αλήθεια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη Λέσχη 97,6 φιλοξενήθηκε  ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Ν. Τρικάλων κ. Βάιος Τάσιος και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Για τις  επόμενες ημέρες, που δεν ξέρουμε πόσες θα είναι, τα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας θα είναι χωρίς καθαριότητα. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, στο Κ.Υ Καλαμπάκας εξυπηρετούσε μια καθαρίστρια που απασχολούνταν για λίγες ώρες την ημέρα με σύμβαση, ενώ στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας εξυπηρετούσε τις ανάγκες καθαριότητες μια καθαρίστρια Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.  Στην καθαριότητα τώρα έχει αναλάβει ο καθένας τον χώρο του να τον διατηρεί καθαρό, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει. Αυτές είναι συνθήκες Μπαγκλαντές ή Νεπάλ, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να κάνει και  αυτά τα καθήκοντα διατήρησης καθαρού του χώρου, σ’ ένα χώρο υγείας, που υπάρχουν πολλά περιστατικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα στο χώρο της δημόσιας υγείας , που κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Η απάντηση που δίνεται, είναι πως εκκρεμούν οι προσλήψεις  από την εταιρεία που θα πάρει τη συγκεκριμένη εργολαβία. Και μιλάμε για Κέντρα Υγείας που έχουν επισκεψιμότητα  100 άτομα την ημέρα.

Και πάνε τώρα κάποιοι από το σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου και κάνουν ερωτήσεις στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ψηφίσει όλες αυτές τις αλλαγές, τώρα πάνε και τους λένε να κάνουν τροπολογίες να αλλάξουν όσα ψήφισαν. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε για αυτά τα θέματα, τι άποψη έχει η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το τμήμα υγείας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι επίσης θέμα που εμφανίζουν ότι έχουν καλυφθεί τα ιατρικά κενά στα νοσοκομεία, τα οποία γίνονται με μετακινήσεις γιατρών από την μια περιοχή στην άλλη, όπως ένας αναισθησιολόγος φεύγει από το νοσοκομείο Τρικάλων για να καλύψει ανάγκες στο νοσοκομείο Λαμίας. Το σύστημα ισορροπεί- όπως λένε οι κυβερνώντες- γιατί πολύ απλά έχουμε δεχθεί  κάποιοι να κάνουμε 10-12 εφημερίες το μήνα. Αυτό που εμείς κάνουμε με συνείδηση κάποιοι το καρπώνονται και λένε τώρα πως έχει ισορροπήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας , αλλά γίνεται γιατί εμείς πάμε και καλύπτουμε ανάγκες σε κενά γιατρών και στο Κέντρο Υγείας Αλοννήσου. Είμαστε τα… βουλοτρύπια του συστήματος».

Ο κ. Τάσιος σχολίασε και τη διαμάχη του διοικητή του ΓΝΤ κ. Παρθένη με τον κ. Τσίγκα:

«Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ και το έχουμε ψηφίσει ως σωματείο , με το άνοιγμα Ψυχιατρικής κλινικής επί 24ωρου βάσεως στο Νοσοκομείο, αρκεί να απαντήσουν ποιος θα τη λειτουργήσει γιατί έχουμε 2 ψυχιάτρους στο ΓΝΤ. Και δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή την κόντρα που ξεκίνησε και όλο αυτό το διασυρμό ονομάτων  και πώς από τη μια μέρα τον συγκεκριμένο γιατρό ο διοικητής τον προτείνει  να γίνει υπεύθυνος και να ανοίξει τη νέα δομή και από την άλλη μέρα λέει ότι είναι αυτός που είναι, είναι καλός τελικά ως γιατρός ή όχι; Είναι βάναυσα αυτά τα ερωτήματα. Για μένα – και δεν το συζητάω- είναι καταδικαστέο αυτό το ραδιο- τηλεοπτικό- σαιτικό ξεκατίνιασμα και είναι ευθύνη του διοικητή αυτό που επέλεξε με τον συγκεκριμένο συνάδελφο».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης