Πρόσκληση– Πρόγραμμα εκδηλώσεων ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Eλλήνων του Πόντου Reviewed by Momizat on . Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του  Πόντου. Την Κυριακή 20  Μαΐου 2018, στην πόλη των Τρικάλων, θα πραγματοποιηθούν οι παρα Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του  Πόντου. Την Κυριακή 20  Μαΐου 2018, στην πόλη των Τρικάλων, θα πραγματοποιηθούν οι παρα Rating: 0

Πρόσκληση– Πρόγραμμα εκδηλώσεων ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Eλλήνων του Πόντου

Πρόσκληση– Πρόγραμμα εκδηλώσεων ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Eλλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του  Πόντου.

Την Κυριακή 20  Μαΐου 2018, στην πόλη των Τρικάλων,

θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της 20ης Μαΐου 2018.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 20ης Μαΐου 2018 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 10:00 – Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του    Σεβασμιωτάτου     Μητροπολίτη      Τρίκκης         και     Σταγών

κ. Χρυσοστόμου και εκφώνηση ομιλίας από  την κα. Στέλλα Μιχαηλίδου, εκπαιδευτικό-φιλόλογο και μέλος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, με τίτλο « “Η Λευκή” Σφαγή των Ελλήνων του Πόντου».Η προσέλευση στη δοξολογία θα γίνει μέχρι ώρα  09:45.

Ώρα 10:30  –  Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, στην Πλατεία Συνοικισμού (Μικράς Ασίας).

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ:

  • Η Ιερά Μητρόπολις Τρίκκης και Σταγών το θρησκευτικό μέρος της εορτής.
  • Η Σ.M.Υ  τα σχετικά  με την παράταξη και την απόδοση τιμών.
  • Ο Δήμος Τρικκαίων τη διάθεση  της  Δημοτικής  Φιλαρμονικής,  προς απόδοση τιμών κατά  τη δοξολογία και την κατάθεση  στεφάνων.
  • Η Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων την τήρηση της τάξης.

Τρίκαλα  07 Μαΐου 2018

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή