Πρόσκληση σε περιήγηση σε τόπους λατρείας 4 θρησκειών στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Τρικάλων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων σας καλούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 σε μία διαδρομή μνήμης και γνώσης, με σταθ Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Τρικάλων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων σας καλούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 σε μία διαδρομή μνήμης και γνώσης, με σταθ Rating: 0

Πρόσκληση σε περιήγηση σε τόπους λατρείας 4 θρησκειών στα Τρίκαλα

Πρόσκληση σε περιήγηση σε τόπους λατρείας 4 θρησκειών στα Τρίκαλα

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Τρικάλων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων σας καλούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 σε μία διαδρομή μνήμης και γνώσης, με σταθμούς μνημεία και τόπους λατρείας θρησκειών που άφησαν το αποτύπωμά τους στην πόλη μας.

Αρχαιολόγοι της Εφορείας και μέλη του Συνδέσμου θα μιλήσουν για το πώς η αρχαία ελληνική θρησκεία, ο χριστιανισμός, η ισραηλιτική και μουσουλμανική πίστη είναι συνυφασμένες με την ανάπτυξη και την ιστορία της πόλης των Τρικάλων.

Θα γίνει αναφορά σε γνωστά μας μνημεία και μέρη, με λεπτομέρειες όμως που είναι άγνωστες
στους περισσότερους.

Ο τόπος συνάντησης θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου στις 11 το πρωί και από εκεί θα διασχίσουμε την πόλη με σύντομες στάσεις με κατάληξη το Μουσείο Τσιτσάνη.

Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου με παπούτσια και ενδυμασία κατάλληλα για περίπατο, κι ελπίζουμε να είναι μια χρήσιμη, όμορφη και διδακτική βόλτα στην πόλη μας, αρκεί να έχουμε τον καιρό σύμμαχό μας.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή