Πρόταση ψηφίσματος από τη “Φυσάει Κόντρα” ενάντια στους πλειστηριασμούς Reviewed by Momizat on . STOP ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ Στις 31 Δεκέμβρη λήγει η προθεσμία αναστολής πλειστηριασμών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάπου 180.000 ακίνητα, μεταξύ των οποίων η πρ STOP ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ Στις 31 Δεκέμβρη λήγει η προθεσμία αναστολής πλειστηριασμών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάπου 180.000 ακίνητα, μεταξύ των οποίων η πρ Rating: 0

Πρόταση ψηφίσματος από τη “Φυσάει Κόντρα” ενάντια στους πλειστηριασμούς

Πρόταση ψηφίσματος από τη “Φυσάει Κόντρα” ενάντια στους πλειστηριασμούς

fysaei kontra 1STOP ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Στις 31 Δεκέμβρη λήγει η προθεσμία αναστολής πλειστηριασμών.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάπου 180.000 ακίνητα, μεταξύ των οποίων η πρώτη και κύρια κατοικία πολλών συμπολιτών μας, θα παραδοθούν ως λεία στους τραπεζίτες – σε τελική ανάλυση, στα ίδια διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια που βρίσκονται στην αφετηρία της οικονομικής κρίσης.
Πρόκειται για εξέλιξη κοινωνικά ανάλγητη, ταξικά μονομερή και εντελώς απαράδεκτη, που οδηγεί τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην απόγνωση και πετάει ολόκληρες οικογένειες στον δρόμο, πρακτικά για να μπορούν οι διεθνείς τοκογλύφοι να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν απεριόριστα, να τζογάρουν και για να ρεφάρουν να μας παίρνουν τα σπίτια !

Σε  αυτή την αγνώριστη πόλη, με τα έρημα μαγαζιά τυλιγμένα στην αιθαλομίχλη, με νοικοκυριά τιμωρημένα να παλεύουν το κρύο και ταυτόχρονα να μένουν στο σκοτάδι, με χιλιάδες κόσμο να περιμένει ώρες ατελείωτες για μια κούτα μακαρόνια και τυρί με το μπλε σημαιάκι, ήρθε η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

-ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Καμία κατάσχεση, καμία έξωση!
Οι βουλευτές του τόπου να πάρουν άμεσα θέση υπερψηφίζοντας την τροπολογία για την παράταση της προθεσμίας αναστολής των πλειστηριασμών -που είναι το ελάχιστο. Να επεκταθεί το μέτρο της αναστολής και για τις οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και να απαγορευτούν καθολικά οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

– ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ! Ολική διαγραφή χρεών για τους δανειολήπτες που αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Διαγραφή των χρεών για τα οποία έχει εξυπηρετηθεί το κεφάλαιο του δανείου και απομένουν μόνο τα ληστρικά επιτόκια.

– ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΪΔΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ! Να εφαρμοστούν άμεσα οι δικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους και να σταματήσει η έκδοση διαταγών πληρωμής για δάνεια που περιλαμβάνουν παράνομους και καταχρηστικούς όρους.

– ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ! Το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει άμεσα θέση και να δεσμευθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος ότι θα παρέμβει και με την παρουσία του θα εμποδίσει την οποιαδήποτε έξωση !

Το σχέδιο ψηφίσματος που τίθεται υπό την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων:  

 

                                       ΨΗΦΙΣΜΑ

Του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων αναφορικά με τους πλειστηριασμούς

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων στην προ ημερήσιας διάταξης συνεδρίασή του της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου, αφού έλαβε   υπ` όψη του την δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο τμήμα των πολιτών που έχει ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών τους υποχρεώσεων,

                                           ΖΗΤΑ

1. Να επεκταθεί τουλάχιστον και για το 2014 η ισχύουσα νομοθεσία για την αναστολή των πλειστηριασμών

2. Να απαγορευτεί  πλήρως η άμεση η έμμεση μεταβίβαση των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων από τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα σε ξένα fund και τους διεθνείς τοκογλύφους .

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθεί απέναντι σε προσπάθεια κατάσχεσης και πλειστηριασμού και θα υπερασπιστεί το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα κάθε Δημότη σε αξιοπρεπή διαβίωση και στέγαση.

(Από την παράταξη)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή